ANNONSE
Annonse

Snart kan du bare glemme å komme med svarte søppelsekker til gjenbruksstasjonene

Informasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, Jørgen Bakke Fredriksen (til venstre) og driftsleder Harald Aanes ved Grefsen gjenbruks- og avfallsstasjon, med de gjennomsiktige avfallsposene i hånden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det som gjelder er gjennomsiktige sekker for avfall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2017 kl 18:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Nye regler fra januar.

– Fra og med 2. januar 2018 må kunder ved Oslos gjenbruksstasjoner levere avfallet sitt «sortert og synlig». Renovasjonsetatens analyser av innholdet i sorte avfallssekker viser at opptil 38 prosent av avfallet som sorteres som brennbart, skulle vært sortert andre steder, forteller kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, Jørgen Bakke Fredriksen. '

– Dette er særlig viktig fordi vi har funnet miljøfarlig avfall som elektriske artikler, maling, lakk og spraybokser. Dette må sorteres riktig, slik at det kan behandles miljømessig korrekt.
 
Alle skal sortere avfallet før det leveres videre til gjenbruksstasjonene.

Gjennomsiktige sekker

– Vi ønsker derfor at alle sorterer avfallet før de kommer til gjenbruksstasjonen, og at det er sortert enten løst eller i gjennomsiktige sekker. Da blir det lettere for de ansatte ved stasjonene å veilede kundene, samtidig som vi vet at avfallet havner i riktig beholder, sier Bakke Fredriksen videre.

Og tipser om at gjennomsiktige sekker selges hos alle store byggevarekjeder og en del dagligvarebutikker.

Erlend Hem fra Korsvoll bruker gjenbruksstasjonen i Kapellveien jevnlig. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bra besøkt

Det er full aktivitet ved Grefsen gjenbruk- og avfallsstasjon mandag. Men driftssjef Harald Aanes forteller om jevnt sig til stasjonen - hele året.

– Det er rundt 120.000 besøk hit årlig. Ikke bare fra Nordre Aker, men fra flere steder i byen, forteller Aanes.

Også kanskje fra nabobydel Sagene, men Sagene har en minigjenbruksstasjon i Bentzebrugata.

Aanes og Bakke Fredriksen fra Renovasjonsetaten viser rundt på området.

– Vi tenker å ha en myk start, orientere og fortelle folk om at det skal være gjennomsiktige plastikkposer - og at det uansett skal sorteres. Det er jo det som ligger i bunn, at folk skal sortere det de kommer med til gjenbruksstasjonene, legger Bakke Fredriksen til.

Erlend Hem fra Korsvoll er flittig bruker av gjenbruksstasjonen i Kapellveien.

– Jeg sorterer alltid, svarer han på spørsmål om han vet om at det snart ikke blir lov å kaste ting i svarte søplesekker.

– Jeg er her jevnlig. Med både søppel, gjenbruksting og hageavfall. Faktisk en gang så har jeg funnet noe her som jeg kan ta med hjem igjen. Det var en forsterker fra gjenbruksavdelingen her, kan Hem fortelle.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse