Snart kan du sykle helt hjem

En enslig ny bysykkel i et av de nye stativene som står ferdig i Parkveien. Snart får den selskap av velig mange flere, også i Nordre Aker. FOTO: OSLO BYSYKKEL

I alle fall om du bor nær Ring 3. 1. april gjenåpner bysykkelordningen, med nye sykler og tre ganger så mange stativer i løpet av året. Flere av dem kan komme i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2016 kl 20:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: I fjor tok 30.000 brukere én million turer med bysyklene i Oslo. 1. april åpner sesongen igjen, og da er mye nytt. Sykkelparken er skiftet ut, og det blir tre ganger så mange sykler som før. De nye syklene er lettere, og skal være bedre å sykle på, i følge selskapet som driver ordningen. I alt skal det i løpet av året være 3000 bysykler i omløp.

Abonnementsprisen gjør også et lite hopp, til 299 kroner for én sesong. Til gjengjeld skal du fra i år kunne hente ut en sykkel ved hjelp av mobiltelefonen din.

Kan foreslå sykkelstativ

Samtidig starter en kraftig utbygging av sykkelstativer. Fra de eksisterende 106 stativene, vil det i løpet av året, og i alle fall før neste sesong starter i 2017, være 300 bysykkekstativer.

To nye stativer vil dukke opp hver uke gjennom sesongen, opplyser Urban Infrastructure Partner (UIP), som er ny drifter av bysykkelordningen i Oslo på oppdrag fra Clear Channel, til Osloby.

Og hvor de dukker opp, ja det kan du være med å påvirke ved å sende en epost med forslaget ditt til post@oslobysykkel.no.

Sykler til Ring 3

Nytt er at ordningen, som så langt har vært forbeholdt områder innenfor Ring 2, utvides helt til Ring 3. Det betyr at sørlige områder i Nordre Aker omsider kan få sine sykkestativ. Hete kandidater er stuiesteder som BI i Nydalen og Universitetet på Blindern.

Sistnevnte bekreftes av Johan Høgåsen-Hallesby i UIP til Universitas: Blindern får fire bystykkelstativer i 2016.

Når det gjelder Nydalen er Oslo Bysykkel fortsatt i dialog med grunneierne BI og Avantor, og det foreligger flere forslag til plassering, selv om ingen avtaler ennå er bekreftet.

LES OGSÅ: Barnehagen brant i 2011, endelig bygges den opp igjen

Kommende sykkelstativ

På kartet under kan du se hvor dagens stativer står (blå «nåler»), hvilke alternative plasseringer som er oppe til vurdering (grå) og hvilke som er foreslått av publikum (turkis).

Av andre plasseringer som er til vurdering i Nordre Aker er både Ullevaal stadion og Ullevål stadion t-banestasjon. Voldsløkka, Tåsen senter, Nydalen togstasjon, Storo Storsenter og Storo t-bane. Blant forslag fra publikum er også to stativer i tilknytning til Sogn studentby, selv om denne ligger utenfor Ring 3.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse