ANNONSE
Annonse

Snart siste ølen for BI-studentene

SNART OVER: Steffen Floberg synes det er trist at dert snart blir slutt på studentaktiviteter på SHNAS i Nydalen. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

- Det er en mangel på studentkultur her, sier Steffen Floberg, som forteller at festhuset SHNAS må legge ned studentdriften til høsten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: - Veldig mange studenter fra BI møtes i Hegdehaugsveien på Horgans på torsdager istedet for på SHNAS, sier Steffen Floberg som sitter i Bartendernes Utvalg for forlystelser (BUFF).

Studentenes Hus Nydalen AS (SHNAS), som befinner seg på andre siden av elva, kort unna Handelshøyskolen BI i Nydalen, har rett og slett ikke mulighet for å driftes videre slik det ser ut nå, kan han fortelle.

- Nei, det går ikke helt rundt, og det er selvfølgelig synd, sier Floberg.

Han er selv student på journalistikk-studiet på skolen, og jobber med å videreutvikle studentaktivitetene på skolen.

For langt unna

Torsdagskonseptet «Tørst Torsdag og andre studentarrangementer forsvinner etter all sannsynlighet i sin nåværende form for godt fra huset til høsten.

Alkoholfrie arrangementer og andre eventer ble rett og slett for dårlig besøkt, og mye av gunnen til dette tror Floberg kommer av beliggenheten.

- Det er nok mange som ikke gidder å ta buss eller bane hit en torsdag kveld hvis de for eksempel bor på Majorstua, sier Floberg.

Han poengterer at 37-bussen faktisk går i de sene timer.

Mangler studentmiljø

- Det er synd, men vi mangler et ordentlig studentmiljø her, sier Floberg som mener forskjellene er store, fra byer som Trondheim og selveste hovedstaden. Han bor selv i studentbolig i nærheten av skolen, og har for det meste brukt sine kvelder på jobbing på nettopp SHNAS. Hva som skjer til høsten med studenthuset, er fremdeles usikkert.

- Men vi jobber med å få til et tilbud videre, men vi kan ikke si hvor eller hvordan det blir, sier Jørgen Holte, leder av BUFF-utvalget.

Han kan også bekrefte at det etter all sannsynlighet er slutt for BI-studentene i Nydalen. I 2010 ble den daglige driften av huset satt til ekstern drifter, Sult. I tillegg til eksterne arrangementer, har de jobbet sammen med SHNAS for å gjøre huset tilgjengelig for ulike studentaktiviteter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse