Snekkerspirene

Agenter på tur: Daniel Sellevoll og Even Kvalfoss fra Miljøagentene var godt fornøyde med arbeidet som ble gjort.

60 barn med hammer og sag gikk i land mandag morgen på Husbergøya klare for en uke med skikkelig snekkerarbeid.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Even overleverte miljøsertifikatet til Bjørnar Broderstad i NCC:

Se bildet større

Fugletårnet på Husebergøya ble bygget sist sommer.

Se bildet større

Oda, Shaam og Kine slår gjerne et slag med hammeren. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Husebergøya: Denne uken har barn mellom 8 og 12 år fra Lakkegata skole og barn med foresatte i NCC befolket den lille øya i Oslofjorden. For andre år på rad inviterte NCC til Barnas Byggeskole med et hovedmål for øyet: Å rekruttere flere til bygg- og anleggsbransjen.

- Det er vanskelig å si om dette har noen direkte effekt, men vi håper vi kan inspirere noen til senere valg av yrkesvei, sier informasjonssjef i NCC Roads AS, Cato Mørck. I tillegg til byggeprosjektet har barna denne uken også med på opprydding i Sofienbergparken, Birkelunden og Botanisk hage.

Jenter med verktøy

Det er ikke småtterier som skal bygges med små arbeidsnever. I fjor bygget barna et fugletårn som i dag står på øyas høyeste punkt. I år består oppgaven i å lage et klatrestativ som skal aksjoneres bort under årets TV-aksjon.

- Det er gøy å snekre, sier Oda (9) fra Kringsjå.- Men vi bader og fisker krabber også.

Sammen med Kine (9) og Shaam (8) fra Lakkegate skole titter hun på modellen som i løpet av de nærmeste dagene skal stå ferdig til og bestiges.

- Jeg kunne godt blitt snekker jeg. Det er jo litt vanskelig å si hva jeg skal bli allerede nå, men hvorfor ikke snekker? smiler hun.

Også de to andre liker det praktiske arbeidet og at snekkerarbeid er mannfolkarbeid er de helt uenige i.

- Jeg har snekret litt før også. Jenter er like flinke til å snekre som guttene, sier Shaam og får medhold fra skolevenninnen.

- Ja, det er de. Det er like mye for jenter det, avslutter Kine.

Spioner på øya

Blant flittige arbeidsmaur lusker to agenter fra barne- og ungdomsorganisasjonen Miljøagentene, tidligere kjent som Blekkulf. De er med for å sjekke at materialet og utføringen av arbeidet holder en miljømessig akseptabel standard.

- NCC ønker å sette fokus på miljøet. Dette prosjektet handler om barn og miljø og da er det naturlig at vi er her, sier informasjonesleder i Miljøagentene, Daniel Sellevoll.

Med seg har han agent Even Kvalfoss (11) fra Besserud for å utføre kontrollen. De sjekker at materialene ikke kommer fra tropisk skog og at de ikke er satt inn med giftig impregnering.

- Og så sørger vi for at avfallet sorteres riktig, forteller Even, som etter endt kontroll kunne overrekke Miljøsertifikatet til administrerende direktør i NCC Roads AS Bjørnar Broderstad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse