Snøen blåste bort – men du kan fortsatt finne skiføre

Her er det fortsatt skiføre. Bildet er fra Brovoll på Romeriksåsene fredag. FOTO: Jarle Jensen/Skiforeningen

Mildværet på torsdag ødela skidrømmene for helgen. Men er du ekstra motivert, er det fortsatt mulig å finne hvite løyper.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2017 kl 16:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARKA: Fredag er det overskyet og lettskyet i Marka, med temperaturer fra -1 til +3 grader, og det blåser friskt i utsatte områder, melder Skiforeningen.

Mildværet det siste døgnet har tatt det meste av skiføret i sørlige områder, mens det i nord fortsatt er skimuligheter.

Håp om påfyll av snø

– Spesielt ser det ut til at vi har fått beholde bra med snø i Nordmarka Nord ut fra Svartbekken. Det ligger en ishinne på sporene som løypemannskapene jobber med å få kjørt opp. Det er ellers mulig å gå på ski ut fra Brovoll, fra Solli i Vestmarka og fra Sollihøgda på Djupdalsveien. I Holmenkollen nasjonalanlegg er det to kilometer løype på kunstsnø. Forholdene er også fine i de andre kunstsnøløypene som er preppet. Det er meldt litt kjøligere vær i helgen, så det ser ut til at vi får beholde den snøen vi nå står igjen med. Og vi gleder oss over at værmeldingen viser påfyll av snø til uka, skriver Skiforeningen på sine nettsider.

Helt bar ved Sognsvann

I vår det av Nordmarka, Nordmarka syd, er mye av snøen borte etter ett døgn med vind og regn.

Det er ikke skiføre, og isen er ikke trygg.

Oslo kommune har flyttet flere av sine løypemaskiner til Sørkedalen, hvor de i dagene framover skal fordele resultatet av den siste tidens snøproduksjon i lysløypa der. Det er nå stort sett bare is igjen i løypene Bymiljøetaten har preparert den siste tiden.

Fra Sognsvann er det helt bart, og fra Tryvann og Frognerseteren er det kun is. Det er ingen muligheter for preparering av løyper før det kommer mer snø.

I Holmenkollen nasjonalanlegg er det nå lagt ut litt ekstra med snø, og løypa går fra brua og opp bak hopptårnet i Midtstua. Standplass er snølagt, og det er lagt en sløyfe inn på stadion fra den eksisterende traseen. Nå er det ca. to kilometer løype.

LES OGSÅ: På en av Markas mest brukte turstrekninger i Nordre Aker blir det ikke kjørt skiløyper i vinter. Her er forklaringen.

Føre i nord

Lar du deg ikke stoppe av litt reisevei, er det fortsatt skiføre i Nordmarka Nord, melder Skiforeningen.

På Svartbekken, ved Harestua, er total snødybde 10-25 cm. Løypene har klart seg bra gjennom været som var i går, men de har blitt isete i overflaten. Skiforeningen vil friske opp sporene her når det har tørket mer opp.

Romeriksåsene

På Brovoll, ved Romeriksåsene, er total snødybde 5-20 cm. Mildværet har tæret veldig på snøen enkelte steder, og særlig i åpne områder der vinden har fått tak. Ut fra Brovoll er det nå best forhold, melder Skiforeningen.

LES OGSÅ: Her kjørte renovasjonsbilden ut i skiløypa - trolig er løypene ødelagt for andre år på rad!

Krokskogen

Ogås i Sørkedalen har mye snø blitt borte det siste døgnet. Når det nå fryser på regner Skiforeningen med å kunne preparere Skansebakken-Lysedammene-Oppkuvvann-Løvlia i løpet av kvelden eller natten når snøen har tørket opp litt. Da blir det skiforhold der lørdag.

På Ringkollen har det lagt seg en ishinne over løypene, og det er knallhardt i løypetraseen. Skiforeningen skal gjøre et forsøk på å kjøre i lysløypa og på stadion. På Sollihøgda er det fortsatt mulig å gå Djupdalsveien. Det er isete de 200-300 første metrene, men så blir det mye bedre videre innover.

Les fullstendig førerapport, og oppdaterte løypemeldinger, på Skiforeningens nettsider.

LES OGSÅ:

Hva heter turveiene våre? De skal få folkelige navn, og trenger din hjelp!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse