Skummel vei til barnehagen: Snøen forverrer

Så smalt er det i Bråtenalleen; fra venstre brødrene Theodor og Tobias med mamma Monica i blått bak. Til høyre i "rekka" - Benjamin - med mamma Cindy i hvitt bak. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

Bråtenalleen barnehage har diskutert trafikksituasjonen flere ganger. - Spesielt ille om vinteren, sier FAU-leder Ådne Skjelstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 09:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) og SU (Samarbeidstvalget) i Bråtenalleen Barnehage har hatt trafikksituasjonen utenfor på agenden flere ganer.

– Trafikk og parkeringssituasjonen har vært diskutert både i FAU og SU flere ganger. Bråtenalleen har veldig smal kjørebane, og har mye trafikk i forhold til infrastrukturen. Det ender ofte med at bilene kjører store deler av veien på fortauet! Dette forverres ved at barnehagen har 72 plasser og kun 4 parkeringsplasser. Det betyr at mange blir nødt til å parkere i gatene rundt. Dette skaper et veldig uoversiktelig trafikkbilde, og farlige situasjoner oppstår lett, sier FAU-leder Ådne Skjelstad.

– Trafikksituasjonen er spesielt ille om vinteren. I år er det masse snø som ikke har blitt fjernet, noe som betyr at det er enda trangere om plassen. Vi sendte for kort tid tilbake en forespørsel om å få fjernet snø fra veiene rundt barnehagen, sier Skjelstad, og legger til at FAU er positive til utbedringer som kan redusere farlige situasjoner.

– Men vi håper jo at eventuelle utbedringene ikke vil føre til en sterk økning i trafikken i Bråtenalleen, sier Skjelstad.

Da NAB var innom alleen forrige fredag, traff avisen mammaene Monica Nyenget Haugen og Cindy Engmark Sandvold, som nettopp hadde hentet barna i Bråtenalleen barnehage.

– Snømåking og utbedring av Bråtenalleen er nødvendig for å unngå alvorlige påkjørseler og skader her. Det er blant annet altfor få tilgjengelige parkeringsplasser. Snøen blir jo ikke fjernet, og resultatet blir kaotiske tilstander, sier de to mammaene.

– Det burde også vært skiltet at det er barnehage her, og i tillegg etablert fotgjengerfelt for å få en tryggere kryssing av veien!

LES OGSÅ: Flertall for Kapellvei-stenging

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse