Snøpark fikk lokal hedersbevisning

Statuetten «Enhet og motstand» er utformet av Zu Yi Chen. Arkivfoto

Styret i Sognsvann Snøpark og Lyn Ski ble gjort stas på da de mottok Sognprisen for 2007, på hjemmebane sist fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2008 kl 15:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Trygve Kjølseth, prosjektleder for Sognsvann Snøpark, Ola Bjerke, nyvalgt leder i Lyn Ski, Knut Nævestad, drivkraft i Lyn Ski og nestleder, og Frode Sagdal fra Norges idrettshøgskole, mottok Sognprisen på vegne av Sognsvann Snøpark.

ULLEVAAL STADION: Lyn fotball hadde ingen stor dag på Ullevaal stadion i årets 16. mai-kamp mot Stabæk. For Lyns skigruppe og styret i Sognsvann Snøpark derimot, ble det en minneverdig kveld.

– Har satt spor

I pausen kom nemlig Edvard Stang, leder i Lions Club Oslo/Berg, ut på gressmatta og kunngjorde at vinnerne av Sognprisen for 2007 er ildsjelene bak Sognsvann Snøpark.

– Prisen for 2007 deles i dag ut til et prosjekt som har satt spor, og forhåpentligvis vil sette gode spor for hele nærmiljøet i årtier fremover. Styret i Lyn Ski har sammen med ressurspersoner i Koll og nærmiljøet klart å skape et samarbeid med Idrettshøgskolen, Oslo kommune og Kringsjå skole. Dette har muliggjort Sognsvann Snøpark, sa Stang.

– Det er en stor glede på vegne av Sognprisen og Lions Club Oslo/Berg å kunne gi erkjennelsen til Sognsvann Snøpark, som gjennom mange år, i samarbeid med mange, har klart å få snøparken etablert og anerkjent, fortsatte han.

Sammen med Harald Eikeland overrakte Stang prisen, en statuett utformet av Oslo-kunstneren Zu Yi Chen, til Trygve Kjølseth (prosjektleder for Sognsvann Snøpark), Ola Bjerke (leder i Lyn Ski), Knut Nævestad (nestleder i Lyn Ski) og Frode Sagdal fra Norges idrettshøgskole.

– ikke bare «Lyn-greie»

– Det er kjempehyggelig å få en bekreftelse fra nærmiljøet, og fra en organisasjon i bydelen som Lions, på at vi gjør noe riktig og blir satt pris på, sier en glad Knut Nævestad i Lyn Ski.

Han mener Sognprisen er en bra referanse, og en god moralsk støtte, å ha med seg i det videre arbeidet med snøparken.

– Dette viser at anlegget ikke bare er en «Lyn-greie», men et åpent tilbud, og et av Oslos mest brukte skianlegg, sier Nævestad.

Lyn Ski og Norges idrettshøgskole har i tre år samarbeidet om Sogn Snøpark, et moderne anlegg for skileik, hopp og langrennstrening, på jordene sør for Sognsvann. Anlegget brukes av Idrettshøgskolen om morgenen, av Kringsjå skole om dagen, og også pensjonister og andre mosjonister har oppdaget løypene. Om ettermiddagen er det fellestreninger for klubbene i nærmiljøet.

– I sesongen er det er folk i løypa hele dagen, konstaterer Nævestad.

For 14. gangSognprisen har blitt utdelt 14 ganger siden starten i 1989. Den ble opprettet av Lions Club Oslo/Berg og tidligere bydel Sogn, og fra 2004 videreført av Lions-klubben. Innbyggere i nærmiljøet og bydelen har vært oppfordret til å foreslå kandidater. Formålet med Sognprisen er «å yte støtte og erkjennelse til personer, grupper eller organisasjoner som har gjort en innsats som kommer befolkningen i området til gode». Vinneren kåres av et styre nedsatt av Lions.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse