Snowboard uten en bil

Slik vil man kunne se i Linderudkollen 19. og 21. februar. Men bare med buss. Foto : Sveinung Svendsen

Går det som arrangørene vil, finner ikke én eneste bil veien til snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Linderudkollen 19. og 21. februar.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
LINDERUDKOLLEN: Under fjorårets arrangement i Holmenkollen fant 7000 mennesker veien til den spesialbygde half-pipen i Besserudtjernet. I år er arrangementet flyttet til Linderudkollen, ved Solemskogen, og har kapasitet til å ta imot halvparten.

Det totale trafikkaos kunne derfor bli et scenario for besøkende og lokalbefolkning.

Skremt av Movatn

– Vi så hva som har skjedd ved Movatn, og ville ikke at beboerne på Solemskogen skulle utsettes for det samme, sier pressesjef Lars-Einar Petterson i Arctic Challenge.

Derfor vil både veien fra Solemskogveien til Linderudkollen og parkeringsplassen ved Linderudkollen være stengt under arrangementet, og i hele perioden fra 16. til 23. februar. Selv veiene som det til vanlig er lov å parkere i, vil bli sperret, og alle som prøver å bryte parkeringsbestemmelsene vil bli tauet bort.

– Tauebilene fra trafikketaten står klare. Hvis noen tror de kan snike seg til parkering; glem det! sier Petterson.

Flere miljøtiltak

Rutebuss nummer 56 vil gå som normalt.

– I tillegg har vi satt opp 25 busser som vil gå i skytteltrafikk mellom BI i Nydalen og Linderudkollen både torsdag og lørdag fra kl. 9.30, og så lenge arrangementet holder på, sier Petterson. Beboere i Solemskogen og Lackmanns vei vil bli berørt av økt busstrafikk, mest i perioden 09.30 -11.30 og 13.00-15.00.

– Den gode nyheten er jo at vi reduserer antall kjøretøy ved å bruke busser, sier Petterson.

Dette er bare et av flere miljøtiltak arrangøren har satt i gang før årets arrangement. Det er opprettet en miljøstiftelse og det vil være fokus på kildesortering av alt avfall i løpet av arrangementsdagene.

"The Arctic Challenge" (TAC) er en snowboardkonkurranse som ble grunnlagt i 1999 av de norske snowboardkjørerne Terje Håkonsen og Daniel Franck. TAC har tidligere blitt arrangert i Lofoten, Midtstuen og i Holmenkollen, og trekker til seg snowboardkjørere fra hele verden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse