Snuoperasjon sørget for Kjelsås-gull i Adidascup

Kjelsåsjentene gir hverandre klemmer etter at fløyten har blåst sitt siste pip for kampen. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

Kristine Tønnesen ble cuphelt med to mål på to minutter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2012 kl 20:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kristine Tønnesen (nummer 17) har akkurat scoret det avgjørende målet og feirer med lagvenninnene. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

Se bildet større

Keeper Line Lea Sivertsen sto en strålende kamp. Her har hun akkurat forhindre en alene med keeper-situasjon. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

Se bildet større

Tiril Haga ble kåret til den beste spilleren i helgens kamper, som besto av semifinalene og finalen i Adidascup. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

Se bildet større

Henning Bjerke (t.v) er trener sammen med Bård Haga (t.h) og Stein Erik Olsen. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

Se bildet større

Kjelsås' J15-lag kunne juble for gull, og fikk også t-skjorter som sa at de var vinnere. FOTO: Foto: Jonas Wikborg

VALLE (Kjelsås - Åsane, 2-1): - Dette er dritgøy. Nå føler jeg bare lykke!

Lå under til pausen

Slik beskriver Kristine Tønnesen følelsen av adidascupgull. Hun og resten av J15-laget til Kjelsås kunne nemlig strekke armene i været og juble for gull, da dommeren blåste av etter 90 spilte minutter. Men til pause var det Åsane som var i føringen, etter at de hadde pirket inn en retur fra et frispark.

- Vi visste at vi måtte male på videre. Men jentene gir aldri opp.

Snudde kampen

Det sier Henning Bjerke, som trener laget sammen med Bård Haga og Stein Erik Olsen. Og Kjelsås ga ikke opp, snarere tvert i mot. For på to minutter tidlig i andreomgang snudde Kjelsås kampen med to mål signert Kristine Tønnesen.

- Det var herlig forarbeid på begge målene, av henholdsvis Charlotte (Solberg Olsen) og Karen Augusta (Jarstø Ervik). Og så er Kristine veldig kald alene med keeper. Dette var moro for jentene, sier treneren.

- Jippi!

Det er tomålsscoreren enig i at det var.

- Da jeg scoret mål nummer to, tenkte jeg bare: "Jippi!", sier Kristine, smiler og fortsetter.

- Vi har veldig god kondis, så vi visste at det bare var å jobbe og stå på i andre.

Holdt unna Åsane-press

Og kjelsåsjentene holdt ut, men det var bare så vidt.

- Vi valgte å gå over til tre forsvarer i midten av førsteomgang, og holdt på formasjonen hele kampen. Vi skulle ikke legge oss bakpå. Det ble litt panisk på slutten, men det er sånn det skal være, sier trener Henning Bjerke.

Og det var ikke få skudd keeper Line Lea Sivertsen hadde å bryne seg på i sluttminuttene. Blant annet fikk hun akkurat slått et skudd i tverrliggeren. Da vanket det skryt fra treneren etter kampslutt.

- Hun er fantastisk i andreomgangen, og det er på grunn av henne at vi vinner i dag. Hun har hatt noen opp- og nedturer i turneringen, så det er fantastisk at hun avslutter på denne måten, sier treneren.

Strålende gullsesong

Nå har Kjelsås vunnet både kretsmesterskapet i Oslo og Adidascup, som regnes som det uoffisielle norgesmesterskapet. Den store suksessen i årets sesong forklarer han med at det er hardtarbeidende jenter som liker det de gjør. Målscorer Kristine synes imidlertid at trenerne også skal ha sin del av æren.

- Vi har trenere som ser på hver enkelt og jobber med hver enkelt for at vi skal bli bedre. Vi digger de!, avslutter cuphelten.

Kjelsås' Tiril Haga ble for øvrig kåret til helgens beste spiller. Både finalen og semifinalen ble spilt i helgen. I semifinalen ble Hetlevik slått etter straffer.

Trener Bjerke oppfordrer avslutningsvis til at flere jenter melder seg inn i klubben.

- Vi tar gjerne imot flere spillere og trenger også ytterligere en trener, så eventuelle interesserte må bare ta kontakt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse