Sola skinner hos meglerne

Mat laget med kjærlighet

Logo: Sunsthaimat er så nytt at Sun ennå ikke har rukket å få på plass logo på firmabilen, men kunder har hun. FOTO: Kristin Tufte Haga

Etter bare et par ukers drift, har Sun Intanam allerede mange kunder. - Maten er laget med kjærlighet, ifølge den unge gründeren

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2013 kl 10:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sun: Sun på plass med lunchen til Privatmegleren AS, dagens rett: Kylling ingebær - eller Gai Pad khing med ris. Til venstre for Sun: Sigmund Ruud, Trine Dorg Johansen, Ellen Høien. Til høyre for Sun; Kristoffer Sætrum, og delvis skjult, Ola Bjerke. FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS/GREFSEN: Sun Intanam (26) flyttet til Kjelsås og Norge for snart ett og et halvt år siden, og tok med seg erfaringen fra hennes families restaurant i Thailand. Sun fikk raskt jobb med å lage mat hos Jakobs på Holtet. Nå har hun tatt skrittet videre, og startet egen catering, Sunsthaimat, med location i Frysjaveien, på Kjelsås.

Serverer lunch

Blant annet leverer hun lunch rundt omkring. Meglerne er på plass rundt bordet, og gleder seg.

- Dette er så kjempegod mat - kan anbefales på det varmeste, er Privat-meglerne helt enige om.

To ganger i uken kan de kose seg med thaimat til lunch.

- Ikke bare er maten veldig god og sunn, men ved at vi får levert lunch hver tirsdag og torsdag kl. 12.00, så blir det jo til at vi samler oss til lunch også. Ellers har jo det lett for å skli litt ut. Med andre ord sosialt, men også en mulighet til å diskutere fag, legger leder av Privatmegleren i Grefsenveien, Sigmund Ruud, til.

- Så selv om det koster litt å få lunch på døren, så tenker jeg at det betaler seg tilbake på andre måter, mener Ruud.

Rettene som serveres varierer, det er Sun som plukker ut hva som bør på bordet de enkelte dagene.

Ryktebørsen og sosiale medier

Foreløpig er det ryktebørsen og sosiale medier som sprer det glade matbudskapet. Og det tikker og går, på to uker har facebooksiden til sunsthaimat fått nesten 200 nye venner.

- Jeg har allerede flere faste lunchkunder, i tillegg til «ordinær» cateringsvirksomhet. Maten er laget med kjærlighet. Jeg er virkelig stolt av å lage hundreprosent ekte thaimat, sier Sun.

- Jeg kommer ikke til å levere ut tradisjonelle cateringbrosjyrer i postkassene. Folk ringer meg, forteller om hva slags selskap de skal ha. Så tilpasser jeg mat etter de opplysningene jeg får. Det er viktig og også lage mat etter de råvarene man kan få tak i. Råvarene må være av ypperste kvalitet for at maten skal bli god nok, sier Sun.

Pop-ups til helgen

Og det er mer. Sunthaimat går denne helgen også inn i «popup-bransjen».

- Kort fortalt betyr det å ta over kjøkkenet i en annen cafe eller restaurant, kanskje for en dag eller to, og lage helt annen type mat enn det som er vanlig for dette kjøkkenet. Denne helgen skal jeg «poppe opp» hos Kaffe og Brød på Disen, og lage thairetter, forteller Sun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse