ANNONSE
Annonse

Solgt 2,2 millioner over takst – før visning

Boligen i MIdtoddveien i sveitserstil, er oppført i 1994, og holder i følge megleren høy standard. Foto: PRIVATMEGLEREN

– På objekter som dette er det kø i gata, sier megler Sigmund Ruud i Privatmegleren, etter at en villa i Midtoddveien gikk for nesten 13 millioner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2015 kl 11:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Det var veldig stor interesse for boligen da vi la den på nett, så det ble arrangert en forhåndsvisning, forteller Ruud.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Huset i Midtoddveien har et bruksareal på 226 kvadratmeter, og 780 kvadratmeter eiet tomt.

– Dette er en nyere bolig med god standard og super beliggenhet i forhold til skole, butikk, trikk, buss og tog. For ikke å glemme marka som er 200 meter fra huset. En veldig bra bolig med god planløsning, og som man kan flytte rett inn i, sier megler Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé på Kjelsås, om huset som i følge annonsen på finn.no er oppført i 1994.

– Eiendommen ser ut som den kunne vært oppført for 50-60 år siden, for det er ikke så fortettet rundt tomten som ved mange andre eiendommer i området.

Forhåndsvisning

Interessenter var på med en gang boligen ble lagt på nett.

– Interessen var veldig stor med en gang den kom på nett. Så det ble arrangert en forhåndsvisning for flere interessenter. Så startet budgivningen på visningen som en god gammel auksjon, forteller Ruud, som selv ikke kunne delta i denne.

Det fordi reglene er slik at meglere ikke har lov til å formidle bud som har kortere frist en klokken 12.00 etter siste annonserte visning.

– Alle bud måtte leveres eller sendes direkte til selger, forteller Ruud.

2,2 millioner over takst

Boligen har verditakst og prisantydning på 10.570.000 kroner. Ruud forteller at høyeste bud endte på hele 12.700.000. Dermed ble boligen solgt før de planlagte visningene til helgen.

– Sett i etterkant; var takst og pris satt for lavt, når salgssummen ble så høy?

– Det er lett å være etterpåklok. I dette tilfellet tror jeg markedet definerte boligen som mer attraktiv enn det megler og takstmann gjorde, sier Ruud.

– Er boligmarkedet på Grefsen/Kjelsås, og i Nordre Aker for øvrig, så hett som det kan virke etter dette salget?

– Boligmarkedet er bra, ja, men markedet skiller mellom godt og dårlig. Området vårt er generelt attraktivt fordi det er gode skoler, fin beliggenhet og fine oppvekstvilkår, sier Ruud, og understreker at det er boligenes kvalitet og standard som i tilfellet vipper interessen opp slik som i dette tilfellet.

– Som kjøper sa til meg: Endelig et bra hus man kan flytte rett inn i. Det er ikke ofte man finner det.

Interesse fra barnefamilier

I følge Ruud selges mange boliger til kjøpere som allerede er lokale.

– Men vi opplever også et trykk fra Grünerløkka, Sagene, Torshov og Majorstua. Barnefamilier som vil etablere seg her før barna begynner på skolen.

At interessen blir så høy som i dette tilfellet, mener Ruud også kommer av at det er få boliger av denne typen til salgs, og at det er få tomter å bygge nytt på i området.

– Så når de først kommer blir det kø i gata. Det er en ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. En grunn er nok at mange huseiere har sittet på vent siden i fjor høst, og vært usikre.

De som kan få mest igjen for boligene sine, enten det er eneboliger eller leiligheter, er de som ikke har slurvet med vedlikeholdet.

– De får bedre betalt enn der det er et stort vedlikeholdsetterslep, sier Ruud.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse