Takst på nesten 13 millioner: Solgt langt over prisantydning

Den traff mange, boligen i Kapellveien, og som ble solgt kjapt etter visning. FOTO: PRIVATMEGLEREN

Hva er det som skjer når folk kaster seg inn i budrundene og svir av millioner over prisantydning, på kort tid? Les hva megleren svarer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2016 kl 11:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: PRIVATMEGLEREN

Se bildet større

FOTO: PRIVATMEGLEREN

GREFSEN: «Arkitekttegnet enebolig m/dobbelgarasje, utsikt fra solrike terrasser og panoramavinduer, og praktikantdel. Dobbeltgarasje og to store terrasser» står det i prospektet til boligen i Kapellveien på Grefsen i Oslo, som ble solgt raskt etter visning i helgen.

LES OGSÅ: Vernet oppussingsobjekt gikk langt over takst

Millioner over

Prisantydning og verditakst var 12,8 millioner, men da budrundene var ferdig, endte høyeste bud på den nesten 280 kvadratmeter store boligen fra 2000, med blant annet fire soverom, på 15,15 millioner kroner. Tomten er på 650 kvadratmeter.

Se bildet større

FOTO: PRIVATMEGLEREN

– Dette er en veldig fin bolig med veldig god og bedre planløsning enn mange andre boliger i området. I tillegg til flott utsikt og gode solforhold, sier Sigmund Ruud hos Privatmegleren Renommé på Grefsen.

Han mener ikke boligen var undertaksert.

Traff mange

– Nei, men boligen traff veldig mange, og tiltrakk seg potensielle kjøpere fra hele byen. Et hus man kan flytte rett inn i, plussene er mange ved denne eiendommen. Det var sikkert 100 på visning, og rundt halvparten satt seg opp på listen, forteller Ruud videre.

Se bildet større

Ifølge prospektet utsikt til Holmenkollen og Ekeberg, boligen som nylig ble solgt i Kapellveien på Grefsen. FOTO: PRIVATMEGLEREN

– Hva er det som skjer når folk kaster seg inn i budrundene og svir av millioner over prisantydning, på kort tid?

– Mye handler om den psykologiske effekten. Ser folk at mange andre er interessert, på visning og flere som byr, så følger flere etter. At mange er interessert er ofte den bekreftelsen folk trenger for å bli helt sikkert på at dette er en bra bolig og så videre, ifølge Ruud.

LES OGSÅ: Rekordsalg: 8 millioner over takst for oppussingsobjekt

Konkurranseinstinktet

Og konkurranseinstinktet.

– Ja, folk har konkurranseinstiktet i orden, noen bare bestemmer seg for at dette skal jeg ha! Den siste millionen dreier seg ofte om akkurat det. Men en annen grunn til at de beste eiendommene går ofte høyere enn prisantydning om dagen, er jo også at det er lite boliger på markedet, og da blir det jo naturligvis rift om perlene, ifølge megleren på Grefsen.

Grefsen er ikke østkanten

– Appropos Grefsen, som denne boligen også ligger på. Jeg så det var en boligsak i annen avis, og hvor Grefsen ble linket opp til østkanten, og at østkantprisene var i ferd med å ta igjen boligprisene på vestkanten. I gamle dager var det sånn at Grefsen lå øst for elva – Akerselva – og alt annet var vest. Men altså Grefsen er ikke østkanten, kanskje heller ikke helt vestkanten, men i hvert fall Oslo nord da, understreker Ruud.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse