TEST: MSI Wind U115

Solid mini-PC

Behagelig tastatur.

MSI er flinke på mini-PC-er. Wind U115 er en velkommen oppgradering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2009 kl 15:05

HARDWARE.NO: Mens noen produsenter av mini PC-er prøver å lokke til seg brukere som ønsker kraftigere maskiner, tar MSI en helt annen vei. Maskinvaren er ikke noe sterkere enn på Wind U100, og hovedfokuset denne gangen er på lengre batteritid, noe de helt klart har fått til.

Les også: Asrock lager kraftig mini-PC

Per i dag finner man U115 i prisguiden til ca. 5500 kroner.

Det kan være litt i meste laget for noen. Rent spesifikasjonsmessig synes vi ikke at den prisen kan forsvares, men maskinen har visse fordeler man ikke finner hos konkurrentene.

Les også vår test av MSI X-slim X600

Stillegående

Ytelsen til Wind U115 er på linje med de andre maskinene vi har testet, ingen overraskelser her. Den nye prosessoren og skjermkortet har ikke som mål å yte bedre, men ha lavere effektforbruk.

Det mest positive med maskinen er helt klart den veldig gode batteritiden. Her kan man trygt bruke maskinen en hel arbeids- eller skoledag, og enda ha batteri nok til å surfe litt når man har kommet hjem.

Skjermen presterer også godt, LED LCD har mange fordeler som gir et veldig godt bilde. Tastaturet er minst like godt som på Lenovo S10 som vi også falt pladask for.

Hybridlagringsløsningen gjør maskinen til den mest stillegående vi har testet, og perfekt for de som er veldig lydfølsomme.

Les også test av MSI Wind

Her finner du flere tester av mini-PC-er

Høy pris

Vi kan ikke sette fingeren på noe spesielt negativt med maskinen, annet enn prisen da, selvsagt. 5500 kroner er et opptil 3000 kroner mer enn konkurrentene koster, noe vi rett og slett ikke synes den er verdt.

En mini-PC skal i hovedsak være en sekundær-PC, men for denne prisen kunne man eventuelt kjøpt en god vanlig bærbar. 8 GB SSD synes vi også er litt lite, da man ikke har plass til så mange programmer i tillegg til Windows XP. 16 GB hadde passet bedre, men da ville nok maskinen blitt enda dyrere.

Man får med MSI Wind U115 et av markedets beste batteritider, men det koster. For den prisen får man derimot også den mest behagelige mini-PC-en vi har testet til dags dato.

Om den er verdt pengene får man selv avgjøre, men før den går ned i alle fall tusen kroner i pris får den ikke noe anbefaltstempel av oss.

Les hele testen av MSI Wind U115 på Hardware.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon