TEST: MSI Wind U115: Solid mini-PC

Behagelig tastatur.

MSI er flinke på mini-PC-er. Wind U115 er en velkommen oppgradering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2009 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTET: MSI Wind U115 har flere klare kvaliteter.

HARDWARE.NO: Mens noen produsenter av mini PC-er prøver å lokke til seg brukere som ønsker kraftigere maskiner, tar MSI en helt annen vei. Maskinvaren er ikke noe sterkere enn på Wind U100, og hovedfokuset denne gangen er på lengre batteritid, noe de helt klart har fått til.

Les også: Asrock lager kraftig mini-PC

Per i dag finner man U115 i prisguiden til ca. 5500 kroner.

Det kan være litt i meste laget for noen. Rent spesifikasjonsmessig synes vi ikke at den prisen kan forsvares, men maskinen har visse fordeler man ikke finner hos konkurrentene.

Les også vår test av MSI X-slim X600

Stillegående

Ytelsen til Wind U115 er på linje med de andre maskinene vi har testet, ingen overraskelser her. Den nye prosessoren og skjermkortet har ikke som mål å yte bedre, men ha lavere effektforbruk.

Det mest positive med maskinen er helt klart den veldig gode batteritiden. Her kan man trygt bruke maskinen en hel arbeids- eller skoledag, og enda ha batteri nok til å surfe litt når man har kommet hjem.

Skjermen presterer også godt, LED LCD har mange fordeler som gir et veldig godt bilde. Tastaturet er minst like godt som på Lenovo S10 som vi også falt pladask for.

Hybridlagringsløsningen gjør maskinen til den mest stillegående vi har testet, og perfekt for de som er veldig lydfølsomme.

Les også test av MSI Wind

Her finner du flere tester av mini-PC-er

Høy pris

Vi kan ikke sette fingeren på noe spesielt negativt med maskinen, annet enn prisen da, selvsagt. 5500 kroner er et opptil 3000 kroner mer enn konkurrentene koster, noe vi rett og slett ikke synes den er verdt.

En mini-PC skal i hovedsak være en sekundær-PC, men for denne prisen kunne man eventuelt kjøpt en god vanlig bærbar. 8 GB SSD synes vi også er litt lite, da man ikke har plass til så mange programmer i tillegg til Windows XP. 16 GB hadde passet bedre, men da ville nok maskinen blitt enda dyrere.

Man får med MSI Wind U115 et av markedets beste batteritider, men det koster. For den prisen får man derimot også den mest behagelige mini-PC-en vi har testet til dags dato.

Om den er verdt pengene får man selv avgjøre, men før den går ned i alle fall tusen kroner i pris får den ikke noe anbefaltstempel av oss.

Les hele testen av MSI Wind U115 på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse