ANNONSE
Annonse

Solidaritet på Solemskogen

Utendørscafe og kunstutstilling

Til inntekt for landsbybarna i Bawatele i Malawi, inviterte Solemskogen Naturbarnehage nylig til utendørscafe, med blant annet internasjonal mat, og kunstutstilling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2012 kl 20:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOLEMSKOGEN: Solemskogen Naturbarnehage har hatt land og kulturer som tema i høst.

- Barna har sett flere filmer fra Bawatele og Malawi, hørt på musikk derfra, og lært sanger som er laget i forbindelse med solidaritetsaksjonen til Forut Barneaksjon. Vi har også snakket om likheter og ulikheter, og om hvordan vi kan hjelpe hverandre. Og så avrundet vi denne aksjonen med blant annet utendørscafe og kunstutstilling, forteller leder av barnehagen. Anette Hegna Gundersen.

Somalisk ris og cornbread

Og man trenger ikke gå langt for å fyre opp ute til cafeen, når barnehagen ligger så «naturlig» til som på Solemskogen.

- Det var veldig god stemning ved bålplassen, og hvor vi spiste. Farhiyo hadde laget fantastisk god Somalisk ris og Diane (journ. anm. ansatte i barnehagen) lagde cornbread som gikk unna. I tillegg hadde foreldre bakt kaker, som også ble solgt til inntekt for Bawatelebarna, forteller Anette.

Men ikke minst var det også lokal barnekunst til salgs under solidaritetsaksjonen på Solemskogen.

- Hard konkurranse

- All kunsten ble solgt - og det til høystbydende! Og det var hard konkurranse blant noen av familiemedlemmene, som hadde både foreldre og besteforeldre tilstede, ler Anette.

Og den lille barnehagen, med bare 30 barn, fikk inn hele 5000 kroner på matsalg, kunst og lotteri denne onsdagsettermiddagen.

- Det er første gang barnehagen arrangerer Forutkafè, men vi har helt klart lyst til å gjenta dette til neste år også. Tilbakemeldingene fra familiene er at arrangementet var en fin ting å gjøre, i tillegg til at Forut-prosjektet har vært både positivt og lærerikt for barna, forteller Anette.

LES OGSÅ: JULETREET PÅ VEI TIL ISLAND

Solidaritetsaksjonen

Fra Foruts barneaksjons egen hjemmeside står det blant annet følgende:

 

"FORUTs barneaksjon lager hvert år et pedagogisk opplegg om et barn i et av våre prosjekter. Med dette får norske skoler og barnehager tilgang til film, CD, fortellerark og veiledningshefter til bruk i deres arbeid. Dette er for å informere om globale forskjeller, ulikheter og sammenhenger på et nivå som barn i Norge forstår og synes er spennende. Vi ser at barneaksjonen sprer tanker om medmenneskelighet og solidaritet, men også vekker nysgjerrighet i forhold til andre kulturer og væremåter." Mer info her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse