Lyn-fansen i harnisk: – Som et nakenbilde av svigermor på nattbordet

–Visuell forsøpling, er Heljar Nilsborgs entydige dom over den nye neonkreasjonen påfasaden i Valkyriegaten. FOTO: Erik Tangen

Vålerenga og Hafslund tar seg til rette på Majorstuen, til Lyn-fansens store forargelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2008 kl 16:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bastionær Heljar Nilsborg.

MAJORSTUEN: –Jeg ble først kvalm, men i ettertid har det glidd over i undring over at bydelslaget fra Vålerengen i samarbeid med Hafslund velger å gjennomføre en så opplagt provokasjon, sier Heljar Nilsborg i Bastionen om den nyoppførte neonskiltingen med Vålerenga-logoen på Majorstuen - nærmere bestemt Valkyrie gaten 15.

– Dette er på ingen måte gjort i et ubetenksomt øyeblikk; her har noen åpenbart bestemt seg for å markere hvilket av hovedstadslagene som har penger i ryggen, sier han.

– Man kan jo også spørre seg hvorfor "storebror i byen" - i og med at det er slik de oppfatter seg selv - har et behov for en slik markering. Det tyder jo på en markant usikkerhet når storebror går inn på lillebrors rom for å knabbe med seg leker. Er han ikke fornøyd med eget utvalg? spør Nilsborg retorisk.

Lyns kjerneområder – Områdene Vestre+Nordre Aker, Ullern, Ullevaal, St.Hanshaugen, Bislett, Majorstuen, samt Frogner med nærliggende områder ser vi i Bastionen på som kjerneområdene våre; selve smørøyet i grøten vår, og det er ikke til å legge skjul på at vi opplever at Vålerengen og Hafslund, ved å henge opp dette glorete neonskiltet, nå har strødd salt i smørøyet vårt, sier Nilsborg.

Ville ikke fjerne skiltet

– En venn av meg sammenliknet malplasseringen av dette skiltet på Majorstuen med å ha et nakenbilde av svigermor på nattbordet sitt. "Nakenbilde av svigermor er én ting - at det står på ditt nattbord en annen". Lars Saabye Christensen vil aldri kunne referere til "ViF-skiltet på Majorstuen" i sine bøker. Det blir antakelig få, -om noen- litterære priser av slike miljøskildringer, sier han sarkastisk.

Nilsborg har tatt kontakt med gårdeier, for å høre hvordan han stilte seg i forhold til å fjerne skiltet.

– Han var imidlertid ikke villig til å diskutere saken utover følgende elegante uttalelse: "Vål'enga er laget for hele Oslo, og du kan bare holde kjeften på'rei!", hvorpå han kontant slang på røret, forteller Nilsborg.

Han kan ikke si noe om hvorvidt Bastionen vil aksjonere mot "den visuelle forsøplingen".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse