- Som fisken i vannet

Læringen på kursene skjer gjennom lek og det faller tydelig i smak.

Fem dager i uken holder Oslo Idrettslag Svømmeavdelingen svømmekurs. Her er verken ung alder alder eller dårlig form et hinder.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Venninnene Martine (5) og Nathalie (5) trivdes godt i vannet.

Sogn: Oslo Idrettslags svømmeskole holder kurs for barn, ungdom og voksne i Sogn bad og i bassenget på Idrettsshøyskolen. Fra mandag til fredag holdes kursene som skal gi ferdigheter i blant annet svømmeteknikkene crawl, bryst, rygg og butterfly. Men viktigst av alt, det skal være gøy å være på svømmekurs med Oslo Idrettslag.

Mestring

- All læring skjer gjennom lek og moro, spesielt med tanke på barn og unge. Ettersom aldersspennet er stort, fra cirka tre til 75 år, er det det klart at læringen tilpasses den enkelte, forteller instruktør Rune Tyholdt.

For å få best mulig inntrykk av svømmeskolen tok lokalavisen turen til både Sogn Bad og bassenget på Idrettshøyskolen. Ved hvert kurs er det 12 til 14 stykker fordelt på to instruktører. Denne sesongen har svømmeskolen opplevd påmeldingrekord.

- Vi opplever veldig stor interesse for disse kursene og ser stadig en vekst innenfor markedet. Folk ser vesentligheten av å lære seg å beherske vannet og at det er lurt å starte så tidlig som mulig. Det er ikke så mye som skal til før man ser en betydelig forbedring blant den enkelte, forteller Tyholdt.

Han understreker at barna er selve målgruppen ved kurset, og at det er viktig med svømmetrening spesielt med tanke på nedprioriteringen i skolen. Ungdomskursene retter seg mot ungdom som kan svømme, og som vil lære mer.

- Man kan jo bare ta en titt på antall drukningsulykker årlig for å se hvor viktig det er med fokus på svømming og ferdigheter knyttet til vannet. Når man i tillegg ser hvor mange som nå melder seg på disse kursene er det tydelig at folk skjønner hvor vesentlig denne type trening er, sier Tyholdt.

Under og over

Alle instruktørene ved de ulike kursene er tidligere svømmere. De som ønsker å svømme aktivt når de er ferdig med svømmeskolen kan gå over i Oslo Idrettslags svømmeklubb som holder til på Sogn Bad.

- Selv ser jeg hvordan denne typen trening bedrer både selvtillit og trivsel. Folk får lov til å utfolde seg og prøve seg frem, sier han.

I bassenget på Idrettshøyskolen har Martine (5) og Nathalie (5) funnet seg godt til rette. Og aller best ved svømmekurset er tydelig evnene til å være både under og over vann.

- Vi er som fisken, vi, smiler venninnene, mens de de tar noen tak fra den ene til den andre siden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse