«Sommerkjoledrømmer»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Endelig sommer! Årstiden da kveldene er lange, og hver dag er en fest! Annen unnskyldning trengs ikke for å tilbringe en ettermiddag på jakt etter Som...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2013 kl 13:13

Endelig sommer! Årstiden da kveldene er lange, og hver dag er en fest! Annen unnskyldning trengs ikke for å tilbringe en ettermiddag på jakt etter Sommerkjolen med stor S.

Men så har du vært gjennom alle kjedebutikkene, og handleposen er fortsatt like ikke-eksisterende. Om det er et bevis på at du er unik, er det liten trøst akkurat nå.

Litt slukøret rusler du inn i en god gammeldags kjoleforretning. Ikke fordi du tror det er løsningen, men for et øyeblikk å drukne frustrasjonen i tyll- og silkedrømmer som uansett er så dyre at de alltid vil forbli en drøm.

Der henger den. Akkurat den du har lett etter. Riktig lengde, riktig farge, og i prøverommet sitter den som et skudd! Perfekt - om det ikke var for prislappen, som overstiger banksaldoen med sånn omtrent 20 prosent, og det er tre dager til neste lønning.

- Du er nydelig, hører du plutselig bak deg. Ekspeditøren mønstrer deg med øynene, og du ser at dere tenker det samme: Denne kjolen har navnet ditt skrevet i sømmene. Men du går mot prøverommet igjen, mens du forklarer at kontoen ikke holdt i dag.

Ekspeditøren hever øyenbrynene:

- Hvor mye har du?

Snart svinger døren igjen bak deg. Det blir ingen luksus på noen dager. Men på armen dingler en stiv papirpose som vil gjøre deg til festens midtpunkt i hele sommer.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Nå blir hverdager erstattet av feriedager. I mellomtiden kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon