Søppelet flyter

Foto: Kristin Tufte Haga

Mens Friluftsetaten rydder på land, er det Vann- og avløpsetaten (VAV) som har ansvaret for selve elva fra Maridalsvannet og nedover.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2008 kl 11:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Også i vannet forsøples det – i Brekkedammen i forrige uke hadde noen t.o.m. greid å kaste en av krakkene til området i badedammen. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har skrevet om det tidligere – all søpla som badegjester og andre legger igjen ved idylliske Brekkedammen, og oppover langs elva. Det er ofte et trist syn som møter morgenfugler og andre turgåere langs elva, vår, sommer og høst. Men heldigvis kommer Friluftsetaten tidlig om morgenen, og rydder opp i området.

Vegetasjon

I tillegg holder etaten orden på vegetasjonen i friområdet, og lesere har kontaktet avisen vedrørende stien som går på nedsiden av Sagadammen og bort til brua, med ønske om at noen kan «rydde opp i krattet».

– Etaten vil se på saken. Hvis vegetasjonen er i veien for framkommeligheten, kan det bli aktuelt å fjerne noe av den. Ellers ikke, sier presseansvarlig for Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Søppelet flyter

Men det er ikke bare til lands hvor søppel og andre «fremmedelementer» flyter. Også i selve dammen, særlig ved lensa (tømmerstokkene før brua og fossen) samler det seg mye skrot. Men det er ikke Friluftsetatens ansvar, men Vann- og avløpsetaten, som har engasjert Park- og idrettsetaten til å følge opp med rydding og liknende i vannet.

– Hver vår tar vi en skikkelig opprydding. Etter det sjekker vi ukentlig dammen, sier driftsleder i Park- og idrettsetaten, Ola Nygård.

– Vi tar gjerne imot tips fra publikum når det gjelder dammen, men ber da folk henvende seg via vaktordningen i VAV, sier Nygård.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse