Søppelet kan hope seg opp

 

Blir det streik for ansatte ved Energigjenvinningsetatens i morgen, har ikke Renovasjonsetaten mulighet til å plukke opp restavfall. – Forbrukerne kan hjelpe, sier Jacob Landsvik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.05.2008 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Søppelet skal forhåpentligvis ikke ligge og flyte i gatene, sier Jacob Landsvik, avdelingsleder i Renovasjonsetaten.

Kan stenges

Organiserte i Det norske maskinistforbundet er varslet tatt ut i streik fra fredag 23. mai hvis det ikke bli enighet i meklingen mellom Oslo kommune og de fire hovedsammenslutningene.

En streik vil bety betyr stopp i mottak ved Energigjenvinningsetatens anlegg på Klemetsrud og Brobekk, og REN vil da ikke kunne levere restavfall fra byens innbyggere.

– Viktig å kildesortere

Landsvik påpeker at det er viktig at avfallsmengdene minimeres ved en eventuell streik.

– Da er det avgjørende at folk er flinke til å kildesortere, eventuelt brenne avfall i egen bolig hvis de har mulighet til det. Det er viktig at øvrig avfall pakkes godt inn for å motvirke lukt. Hvis folk er villige til å birda, kan de hjelpe til, sier han.

Gjenbruks- og minigjenbruksstasjonene har åpent som vanlig. Her kan du levere plast og annet tørt grovavfall.

Landsvik oppfordrer også til å sjekke Renovasjonsetatens nettsider, som jevnlig vil oppdateres med informasjon og gode råd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse