"Søppelpartiet" KrF

Kildesortering: Heiki Holmås og Inga Marte Thorkildsen måtte konsentrere seg å legge riktig avfall på rett plass. Foto: Andreas Lindbæk

I forbindelse med lanseringen av den nye nettsiden sortere.no var representanter fra Stortinget invitert til en miljøduell ved Egertorget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2009 kl 15:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ny nettside: Sortere.no skal hjelpe innbyggerne i Oslo å sortere avfallet. Nancy Sand fra Loop håper nå at folk blir enda flinkere å sortere søppelet sitt. Foto: Andreas Lindbæk

Se bildet større

Margaret Eide Hillestad er førstekandidat fra Oslo Sp. Foto: Andreas Lindbæk

Se bildet større

Glade vinnere: Her mottar Benedikte Minos, Sverre Vatnar og Christoffer Sahl fra KrF diplom for å være det beste miljøpartiet. Foto: Andreas Lindbæk

SENTRUM: Det nye nettstedet sortere.no gir en god oversikt over hvordan avfallet skal kildesorteres der du bor, og gjør det lettere for befolkningen i alle landets kommuner å håndtere avfallet på en miljøvennlig måte.

Kildesorteringskonkurranse

På Egertorget hadde alle de politiske partiene unntatt Høyre og FrP takket ja til å stille opp på uhøytidlig konkurranse på hvem som var best til å kildesortere søppel.

Hvert parti stilte med tre kandidater og de utfordret hverandre med å kildesortere flest mulig enheter riktig.

Til slutt sto Kristelig Folkeparti igjen som vinner etter å ha slått Arbeiderpartiet i finalen.

— Akkurat nå er vi andpustne og glade etter at vi har gjort vårt for en god miljøsak. Miljøspørsmålet er en av KrFs viktigste saker denne valgkampen, sier fjerdekandidat i Oslo, Benedikte Minos, til Lokalavisen.

Sammen med Christoffer Sahl og Sverre Vatnar var de det partiet som var best til å kildesortere søppelet som var lagt ut på Egertorget. Nå håper de at den nye nettsiden kan være til hjelp for innbyggerne i Oslo.

— Veldig mange er usikre på hvor ting skal sorteres. Spesielt viktig er det at farlig avfall blir sortert riktig, sier Christoffer Sahl, som er politisk miljørådgiver i KrF.

Samarbeidsprosjekt

Sortere.no er et samarbeidsprosjekt mellom Retursamarbeidet LOOP, returselskapene og Avfall Norge.

Prosjektet er støttet av Miljøverndepartementet og SFT.

— sortere.no skal bidra til at vi når miljømålet om minst 80% gjenvinning i Norge, sier Nancy Sand, daglig leder i LOOP.

— Nettstedet gir både praktisk informasjon om kildesortering og miljøtips om gjenvinning. Visste du for eksempel at isolasjon lages av 80% brukt glassemballasje? avslutter Nancy Sand entusiastisk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse