"Søppelpartiet" KrF

Kildesortering: Heiki Holmås og Inga Marte Thorkildsen måtte konsentrere seg å legge riktig avfall på rett plass. Foto: Andreas Lindbæk

I forbindelse med lanseringen av den nye nettsiden sortere.no var representanter fra Stortinget invitert til en miljøduell ved Egertorget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2009 kl 15:25

SENTRUM: Det nye nettstedet sortere.no gir en god oversikt over hvordan avfallet skal kildesorteres der du bor, og gjør det lettere for befolkningen i alle landets kommuner å håndtere avfallet på en miljøvennlig måte.

Kildesorteringskonkurranse

På Egertorget hadde alle de politiske partiene unntatt Høyre og FrP takket ja til å stille opp på uhøytidlig konkurranse på hvem som var best til å kildesortere søppel.

Hvert parti stilte med tre kandidater og de utfordret hverandre med å kildesortere flest mulig enheter riktig.

Til slutt sto Kristelig Folkeparti igjen som vinner etter å ha slått Arbeiderpartiet i finalen.

— Akkurat nå er vi andpustne og glade etter at vi har gjort vårt for en god miljøsak. Miljøspørsmålet er en av KrFs viktigste saker denne valgkampen, sier fjerdekandidat i Oslo, Benedikte Minos, til Lokalavisen.

Sammen med Christoffer Sahl og Sverre Vatnar var de det partiet som var best til å kildesortere søppelet som var lagt ut på Egertorget. Nå håper de at den nye nettsiden kan være til hjelp for innbyggerne i Oslo.

— Veldig mange er usikre på hvor ting skal sorteres. Spesielt viktig er det at farlig avfall blir sortert riktig, sier Christoffer Sahl, som er politisk miljørådgiver i KrF.

Samarbeidsprosjekt

Sortere.no er et samarbeidsprosjekt mellom Retursamarbeidet LOOP, returselskapene og Avfall Norge.

Prosjektet er støttet av Miljøverndepartementet og SFT.

— sortere.no skal bidra til at vi når miljømålet om minst 80% gjenvinning i Norge, sier Nancy Sand, daglig leder i LOOP.

— Nettstedet gir både praktisk informasjon om kildesortering og miljøtips om gjenvinning. Visste du for eksempel at isolasjon lages av 80% brukt glassemballasje? avslutter Nancy Sand entusiastisk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon