ANNONSE
Annonse

Sør-koreanere fascinert av høns og akebakke i Maridalen

Lille Maridalen skole fikk sør-koreansk besøk

PÅ BEFARING: Onsdag hadde Maridalen skiole hele 25 sør-koreanske skolefolk på besøk. Foto: Foto: Privat

Sør-koreanere på besøk på Maridalen skole fikk oppleve en skolehverdag i skarp kontrast med det de er vant til fra hjemlandet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2012 kl 13:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: Maridalen skole hadde onsdag besøk av 25 skolefolk fra Sør-Korea. Gruppen besto av rektorer og ledere fra den sentrale administrasjonen.

Aldersblanding

Gruppen var på en rundreise i Skandinavia for å lære om hvordan man driver skole i denne regionen. Maridalen var valgt ut på grunn av sin størrelse og det at man bruker aldersblanding systematisk.

Rektor holdt et foredrag om Maridalen skoles historie, og om hvordan de organiserer undervisningen.

- Jeg fokuserte på at dette var en skole som jobbet etter moderne metoder, selv om den er ganske gammel og liten, sier rektor Anders Juell til Nordre Aker Budstikke.

Etter foredraget ble de vist rundt på skolen av stolte elever.

- I klasserommene fikk de se stasjonsundervisning praktisert, noe de besøkende syntes var veldig spennende. Det ble særlig stilt en del spørsmål rundt dette med skolens aldersblanding, sier rektor.

Etter omvisningen fikk de se på skolegården.

- De syntes omgivelsene var svært gode og veldig annerledes enn det de var vant til. I Sør-Korea er det vanlig med skoler som har rundt 1000 elever, sier Juell.

God plass og høns

- Det at vi har så gode uteområder, med egen kjempeakebakke, var imponerende. Skolens hønseflokk ble flittig fotografert og skolens nysgjerrige og høflige elevene ble også gjerne med på bildene, sier han.

Skolefolkene syntes det var flott at det var så god arbeidsro i klasserommene og at elevene var så høflige og hyggelige!

Rektor Juell til Korea?

Mot slutten av besøket fikk rektor og lærerne en uformell invitasjon til Sør-Korea for å lære om hvordan de jobber med undervisning, og da særlig innenfor matematikk som de er veldig stolte av.

- Det hadde i så fall blitt en veldig spennende og lærerik tur! sier Maridalen-rektoren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse