Må trolig flytte: Sørbråten-familie føler seg maktesløse

Reguleringsplanene for Solemskogen og Sørbråten skal sikre vannkilden til Oslo – Maridalsvannet.

Familier som har bodd i fritidsboliger i Maridalen i over 20 år må trolig flytte som følge av nytt byrådsforslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2008 kl 10:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MARIDALEN: Torsdag skrev Nordreakerbudstikke.no at byrådet har ferdigbehandlet forslag til reguleringsplaner for Sørbråten og Solemskogen.

Byrådet la hovedvekt på å sikre Maridalsvannet som viktig del av Oslos drikkevannsforsyning.

En 20 år gammel strid

Dette innebærer blant annet at flere familier kan måtte flytte fordi de har bodd ulovlig i fritidsboliger som ikke vil godkjennes som helårsboliger av hensyn til drikkevannskvaliteten, skriver NRK.

Striden rundt fritidseiendommene ved Sørbråten har vart siden 1984, da Oslo kommune foretok en registrering for å fastslå hva som var hytter og hva som var helårsboliger med hensikt om å hindre mer bosetning av hensynet til drikkevannskvaliteten i Maridalsvannet.

Sympati

– Utgangspunktet er at de ikke lenger får bo i disse boligene. Det er lett å få sympati med hver og en av disse familiene på det personlige plan, men de har tatt en risiko, og de har visst gjennom mange år at kommunen har ansett boligene som fritidsboliger. De har derfor hatt muligheten til å tenke alternativt, sier byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen til NRK.

Har du tips i saken? Kontakt Nordreakerbudstikke.no her

Føler seg maktesløs

Arild Pedersen har bodd ved Maridalsvannet sammen med familien i over 20 år. Han føler seg maktesløs etter byrådets forslag.

– Det er vanskelig å beskrive sånne følelser. Nå er det over to år siden jeg har hørt noe som helst da det var høringsrunder, og når du da får den beskjeden så blir du nesten helt lammet. Det tar litt tid før det går innover deg at det nå ender opp i et eller annet. Du blir ganske slått ut, sier Pedersen til NRK.

Han innrømmer at de kanskje var litt naive som flyttet inn i en bolig de visste ikke var godkjent som helårsbolig, men kjøper ikke begrunnelsen om at huset ikke blir godkjent på grunn av drikkevannskvaliteten.

Nordreakerbudstikke.no følger saken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse