Vinterferie: - Sørg for at også bilen tåler kulda

Sjekk frostvæska og batteri, anbefaler NAF.

Feilinnblandet frostvæske kan skape problemer og gjøre store skader på motoren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2009 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FROST: Lite frostvæske kan i verste fall medføre at hele motorblokka sprekker.

– Lav innblanding av frostvæske kan føre til at radiatoren fryser og sprekker eller at frostpluggene i motorblokka presses ut. Men det kan bli enda verre, hele motorblokka kan sprekke, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Undersøkelse

En Norstat-undersøkelsen som NAF har gjennomført avslører at en av to biler kan få problemer fordi eieren ikke har sjekket viktige ting som batteri og frostvæskenivå.

– At halvparten av norske bileiere ikke har sjekket frostvæsken før vinteren er derfor urovekkende, sier Engebretsen.

– Et dårlig batteri fører ofte til problemer når det er kaldt. Det er ikke farlig for bilen, men vil du unngå å bli stående med startproblemer i vinterferien bør du tenke på batterikapasiteten, uttaler Engebretsen.

Særlig når bilen blir stående parkert i flere dager i vinterfjellet, vil et dårlig batteri skape problemer når man skal hjem igjen.

Før fjellturen

Årsakene til at så mange ikke har sjekket batteri og frostvæske på bilen sin, er sikkert mange.

– En del er nok ikke klar over hvor viktig det er å sjekke dette, andre har kanskje en så hektisk hverdag at det rett og slett blir nedprioritert.

- Rådet fra NAF er at bileier burde sjekke batteri og frostvæske før fjellturen i vinteferien. Dette kan gjøres på et bilverksted eller på et NAF Senter, og måling av frostvæske, batteri og lading tar ikke lang tid, sier Jan Ivar Engebretsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse