Sorry Donald, nå er det slutt!

En æra er forbi her - bygget rives.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2017 kl 12:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

En æra er over - Donald består, men Hjemmetbygget rives. FOTO: Gundersen og Meg/Bård Gundersen

KJELSÅS: Men Donald består.

Denne uka startet rivingen av bærekonstruksjonen på Hjemmet-bygget. Som huset produksjonen av flere blader, ikke minst Donald.

– Vi markerte dagen, med både Donald og B-gjengen på rivning av bærekonstruksjon og fjerning av siste rester av Hjemmet-bygget, forteller prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom AS, Petter Bay Braaten.

Området Stor-Oslo Eiendom og Frysjaparken skal bygge ut omfatter adressene Frysjaveien 40 og 42, og Kjelsåsveien 172, og er første utbyggingstrinn. Med på eiersiden er også OBOS, og som bistår eiendomsselskapet i salgs- og kjøpsprosessen.

Nordre Aker Budstikke har fått på utlån bilder fra selve rivingen.

LES OGSÅ: Er Donald stjålet nå igjen?

Se bildet større

Her fra tidligere år, hvor Donald ønsket velkommen til Hjemmet-bygget i Frysjaveien. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Skiltet ble kunst

– Vi har mottatt flere henvendelser på Hjemmet-skiltet. Det store tidligere skiltet på taket ble gitt til kunstnere som leide i bygget frem til februar i år. De har laget kunst av skiltet, som vi har blitt fortalt er solgt videre, forteller Braaten.

I tillegg til at skiltet som var over inngangen til bygget, der også Donald sto plassert, er gitt til en privatperson.

Også ny skole

Nordre Aker Budstikke har skrevet mye om Frysjaveien, og transformasjonen som skal skje i området. Fra industri og næring, til en nesten ny bydel i bydelen, med nye leiligheter til flere tusen beboere.

Ikke minst også at Møller-eiendommen, rett over gaten for tidligere Hjemmet-bygget, og hvor de nye OBOS-leilighetene skal bygges, er pekt ut som skoleeiendommen av Utdanningsetaten.

– VPOR (journ. anm. En politisk forankret plan som styrer utviklingen av et større område), kjøp av skoleeiendom og regulering av våre tre eiendommer, skal etter planen behandles i bystyret i juni, forteller Bråten videre.

LES MER OM FRYSJAVEIEN-PLANENE HER

Halvparten solgt

Av de første 80 leilighetene som ble lagt ut for salg for noen uker siden, er litt over halvparten allerede solgt.

– Salgstrinn to er planlagt lagt ut for salg over sommeren. Vi opplever stor interesse fra folk som er glad i idrett, skog og mark. Men som samtidig ønsker nærheten til byen, sier Braaten.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse