Sorry, Raymond. Dette syns folk er jålete

Raymond Johansen, her fotografert på Ullevål under valgkampen i fjor, er nå byregjeringssjef. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Nordre Akers bydelsutvalgsleder kan til sommeren kalle seg «bydelsordfører», selv om han ikke er så opptatt av titler. Raymond Johansen har blitt leder av en «byregjering». Nordre Aker Budstikkes lesere syns ikke det er en veldig god idé.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2016 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Gallup

Hva syns du om byrådets vedtak om å endre navn til «byregjering», og å kalle bydelsutvalgslederne for «bydelsordførere»?

Det er en god idé, og forklarer bedre hvilke roller de har.
Bare tull og navnejåleri.
Hva politikerne kaller seg selv interesserer meg ikke.

Vis resultat

OSLO: Onsdag vedtok bystyret at byrådet i Oslo skal hete «byregjering», og at byrådsleder Raymond Johansen dermed blir «byregjeringsleder». Flertallet ble sikret av byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, med støtte fra Rødt og to Frp-representanter, ifølge NRK.

95 prosent mener «jåleri»

I en høyst uhøytidelig avstemming på Nordre Aker Budstikke, svarer hele 95 prosent av dem som har tatt seg bryet med å stemme, at navneendringen er «bare tull og navnejåleri» (opptelling fredag ettermiddag).

LES OGSÅ: Her heter det Fisut!

Litt under tre prosent mener endringen er «en god idé, og forklarer bedre hvilke roller de har», mens i underkant av to prosent ikke bryr seg.

Du kan avgi din stemme i gallupen du finner lenger ned på denne siden!

LES OGSÅ: Vet du hvor Arild er?

Fanesak for byrådet

Ønsket om å skifte navn på Oslo kommunes utøvende organ fra byråd til byregjering var noe av det første byrådsleder Raymond Johansen flagget etter maktovertakelsen i fjor høst.

Kommuneadvokaten i Oslo har kommet til at bystyret kan vedta navneskiftet uten å spørre staten. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har sagt at han ikke vil bruke tid på saken fra Oslo.

Raymond Johansen utdypet forslaget i sitt innlegg i debatten:

– Mange i byen vår vet ikke forskjell på byråd og bystyre. Hvis folk flest ikke vet hvem som bestemmer hva, er det et demokratisk problem, skriver Nordstrands Blad.

Se bildet større

BYRÅDET: Nå skal det hete byregjering, under ledelse av byregjeringssjef Raymond Johansen (nr. fire fra venstre). Byrådene skal imidlertid fortsatt hete byråder. F.v.: Robert Steen, Tone Tellevik Dahl, Geir Lippestad, Lan Marie Nguyen Berg, Hanna Marcussen, Rina Mariann Hansen og Inga Marte Thorkildsen. FOTO: OSLO KOMMUNE

LES OGSÅ: – Hvem vil sanere hele nedre Grefsen?

Borgerlig side ber om vurdering

De borgerlige partiene har varslet at de vil be Kommunaldepartementet vurdere om navneskiftet fra byråd til byregjering, og fra byrådsleder til byregjeringsleder, er i strid med kommuneloven.

Representanter på høyresiden har, i følge NRK, kalt nevneendringen både «teit» (Øystein Sundelin, H) og «pompøs» (Peter N. Myhre, Frp).

Ordførere i bydelen

Navneendringen gjelder ikke bare for byrådet. Også i bydelene skjer det ting. Bydelsutvalgene (forkortet til BU) skal kalles bydelsstyre, og bydelsutvalgslederne skal bli til «bydelsordførere».

Se bildet større

BU-LEDER: Per Henry Christiansen (H), med rød ring, fremtidig bydelsordfører i Nordre Aker. Her med sitt bydelsutvalg 2015-19, som skal få navnet bydelsstyre. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Dette er Nordre Akers nye «ordfører»

– Bydelsutvalgreglementet er under revisjon, forslag til navneendringer vil bli lagt inn i reglementet. Utkast til nytt bydelsreglement vil bli sendt på høring til bydelene med høringsfrist månedsskiftet april/mai, sier byrådssekretær Marte Ingul til Nordstrands Blad.

– Byrådet vil deretter fremme sak til bystyret med forslag til revidert reglement. Dette vil skje i 2. kvartal, altså før sommeren, sier Ingul til avisen.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne fanget ikke opp at kommunedelplanen åpner for å fortette hele småhusområdet på Grefsen

Ikke så opptatt av navn

Nordre Akers BU-leder, Per Henry Christiansen (H), er lite opptatt av hvilken tittel han har.

– Jobben er den samme, og jeg er ikke spesielt opptatt av titler. Men derimot opptatt av at jeg og de andre i bydelsutvalget skal gjøre en best mulig jobb for Bydel Nordre Aker, sa Christiansen, til Nordre Aker Budstikke i februar.

Han sa seg ellers enig med Vestre Akers BU-leder, Lars Asbjørn Hanssen (H), som uttalte følgende til TV2:

– Det hadde vært bedre å starte med å utvide BU sitt ansvarsområde først, og deretter se hva dette er naturlig å benevne det, slik at det blir sammenheng mellom navn og gavn. Mange oppgaver kunne vi gjennomføre enklere, rimeligere og raskere med en noe annen fordeling av oppgavene mellom bystyret og bydelsutvalgene og vi kunne drifte bydelen mere effektivt, derved rimeligere.

Hva mener du? Stem i gallupen under/ved siden av saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse