Sorry, veien åpner ikke nå likevel

Hit, men ikke lenger, Enden av Myrerskogveien torsdag ettermiddag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir fortsatt en del lenger å kjøre fra Solemskogen til Kjelsås, planen er endret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2018 kl 15:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har flere ganger tidligere skrevet om Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte ut veldig gamle rør i Kjelsås-området.

Før jul i fjor, så kunne prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten fortelle at Myrerskogveien, som nå har vært stengt for gjennomkjøring i flere måneder, kunne åpnes på nyåret.

– I Myrerskogveien har fremdriften vært meget god en stund nå fordi det er satt inn flere folk og maskiner som driver på flere steder. Entreprenøren antar at ved årsskiftet, da blir veien åpnet for biltrafikk igjen, sa prosjektlederen til lokalavisa i november 2017.

Sikkert til stor glede for mange som må kjøre helt rundt Grefsenkollveien, for å komme til for eksempel Kjelsås, da også Oset-bakken ved Langsetløkka, nå er stengt med bom.

LES OGSÅ: Det har blitt en del lenger å kjøre fra Solemskogen til Kjelsås

Endret plan

Men nå forteller prosjektlederen at planene er endret.

– I byggemøtet i går informerte entreprenøren at han vil gjøre seg ferdig med hovedgrøftene for vann- og avløpsanleggene i Myrerskogveien i løpet av neste uke. Likevel vil det gjenstå noen stikkledninger, sluk og sandfang, veioppbygging og veigrøfter, samt asfaltering. Når dette arbeidet er ferdig i Myrerskogveien, blir det liten anleggsaktivitet der og brukbare forhold for myke trafikanter og lokalbefolkningen. Men det er ennå ikke forsvarlig å åpne for gjennomgangs-biltrafikk, sier Vessia til Nordre Aker Budstikke denne uken.

Han viser videre til vinterforhold, og at det ikke bør kjøres i Myrerskogveie, som nå er stengt, før telen går, etterarbeider er fullført og veien kan avrettes.

– Det er tykke lag med is, og enkelte steder ved kumlokkene tiner isen slik at entreprenøren må etterfylle disse store hullene med pukk inntil videre og vårløsningen kan komme igang.

Bedre drenering, bedre veier

Men likevel:

– Det er grunn til å glede seg over at nybyggingen som blir utført er viktig for veikvaliteten i området, ved at det er etablert et overvannssystem som vil drenere veiene bedre enn noen gang. Veivannet vil bli ført ned i grunnen og videre i lukkede nye overvannsledninger. Vann- og is i veiene vil bli mindre og bæreevnen for veiene blir bedret, sier prosjektlederen videre.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse