Søsken fortsatt ikke prioritert

Sara (4,5) skulle gjerne gått i samme barnehage som lillesøster Susanne. Her Sara sammen med mamma Cecilie Fensholt. Foto: Kristin Tufte Haga

Bystyret har vedtatt nye opptakskriterier for barnehagene. – Skuffende at søskenprioritering fortsatt ikke er tema, sier tobarnsmor Cecilie Fensholt fra Korsvoll.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Tobarnsmor Cecilie Fensholt møtte i fjor opp i Rådhuset for å overbevise politikerne; deriblant leder av Høyres bystyregruppe Bård Folke Fredriksen (H) - om at søskenprioritering inn i samme barnehage, må få større vekt i forskriftene. Nå har bystyret vedtatt de nye barnehageforskriftene, og søsken har akkurat samme prioritet i opptaket etter de nye reglene som før.

Ser ikke gevinsten

- Dette er skuffende. Jeg kan ikke forstå at ikke politikerne ser gevinsten ved å prioritere søsken inn i samme barnehage. Mindre kjøring, tryggere og bedre for barna, og ikke minst mye mindre stress på foreldre som skal levere og hente i to og kanskje tre forskjellige barnehager rundt omkring i bydelen, sier Fensholt.

Andre foreldre ønsket også at søsken ble prioritert inn i barnehagene før andre barn, men det ble heller ikke tema i de nye forskriftene.

Bytting mellom kommunale

Men et opptakskontor skal "så langt det er mulig" jobbe for at søsken skal få plass i samme barnehage.

- Men det gjelder kun mellom de kommunale. De private barnehagene lever fortsatt sitt eget liv, og trenger ikke prioritere at søsken kommer inn i samme barnehage. Det vil si at har man ett barn i privat og ett i kommunal – har man i realiteten ingen hjemmel i forskriften om å søke overflytting til samme barnehage for søsken, sier Fensholt, som selv har to barn i to forskjellige kommunale barnehager.

- Den dagen det kanskje blir full barnehagedekning, vil det muligens bli enklere å få søsken i samme barnehage. Men full dekning har vi jo ventet på lenge nå, sier Fensholt.

256 på ventelistePer 1. september var det 151 barn som har søkt innen 1. mars (hovedopptaket), på venteliste i Nordre Aker. Med de som har søkt etter 1. mars var det i september tilsammen 256 barn på venteliste for barnehageplass i Nordre Aker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse