Søskenprioritering ikke prioritert

Fra v; Pappa Ottar Tysseland med Vilhelm (4) som går i Korsvolltoppen Barnehage – lillebror Kristian (1,5) er levert i barnehage i Maridalen. Marianne Haahjem med Peder (1) som skal leveres i Bjerkealleen barnehage – foran brødrene til Peder – Bjørn (4) i rød genser og Jens (5,5), som begge går i Korsvolltoppen Barnehage. Cecilie Fensholt med Susanne (1,5), som skal leveres i Lersolveien barnehage – foran Sara 3,5 år som går i Korsvolltoppen Barnehage.

Selv om private og kommunale barnehager har felles opptak, finnes ingen automatikk i felles søskenpriori- tering. Intern bytting foreldrene imellom er ikke-tema.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tobarnsmor Cecilie Fensholt er oppgitt over et lite smidig barnehagesystem.

Korsvoll: Cecilie Fensholt fra Korsvoll har vært heldig og fått barnehageplasser til sine to barn. Sara på 3,5 år går i Korsvolltoppen kommunale barnehage, mens Susanne på 1,5 år går i privat - i Lersolveien Barnehage på Rektorhaugen. Fensholt har kontaktet bydelen for å sjekke ut eventuell søskenprioritering, slik at Susanne kan bytte til Saras barnehage på Korsvoll. Det for å spare tid og penger. Hun har fått til svar at søskenprioritering mellom private og kommunale barnehager eksisterer ikke.

– Klart vi er heldige som har fått barnehageplasser, men det må være lov å tenke økonomi, tidsbesparelse og miljøbesparelse. Vi leverer i to barnehager - et godt stykke fra hverandre. Det tar selvfølgelig mye lengre tid, koster mer penger - en av oss må jobbe deltid for i det hele tatt å rekke levering og henting. Antall planleggingsdager blir dobbelt opp, og ikke minst gir det ekstra trygghet for minstemann å begynne i barnehage hvor storesøsken allerede går, sier Fensholt.

Intern bytting

Fensholt vet at andre foreldre som bor nærmere Rektorhaugen, der Fensholts to døtre går i privat barnehage - har fått plass i Korsvoll barnehage, og hvor Fensholt skulle ønske at også Susanne fikk plass.

– Det er klart den geografiske problematikken ikke bare gjelder vår familie. Jeg har tatt opp en intern bytteløsning med barnehagekontoret, men fikk til svar at det ikke er mulig å få til. Det skjønner jeg rett og slett ikke. Det kunne foreldrene ordnet opp seg imellom, men selvfølgelig i samråd med barnehagen - hvis alder og alle andre spesifikke opptaksregler ble fulgt, sier Fensholt.

– Vi har naboer som har måttet investere i en ekstra bil, i tillegg til å gå ned i stillingsbrøken. Denne situasjonen er helt unødvendig. Så byråkratisk kan ikke barnehageprosessen være, sier en oppgitt Fensholt.

I BU og Finanskomiteen

Tobarnsmoren stilte i forrige bydelsutvalgmøte - i åpen halvtime. Der la hun frem sine synspunkter, men har foreløpig ikke fått noe svar.

– Det får man jo som regel ikke der og da. Men jeg håper bydelen kan gå gjennom rutinene ved søskenprioritering og intern bytting - mellom kommunale og private barnehager. Er det økonomisk politikk som ligger bak disse tunggrodde bestemmelsene, så er det familiene som bør få spare tid og penger, og ikke kommunen og bydelene, sier Fensholt.

Hun vil ikke stoppe kampen om søskenprioritering mellom private og kommunale barnehager - i Nordre Aker bydel.

– Jeg har avtalt møte med Finanskomiteen på Rådhuset - så får vi se, sier Fensholt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse