ANNONSE
Annonse

SPALTE: Ta sykkel-Baards valgomat!

Sykkeldagbøkene: «Ingen valgomater spør om partienes forhold til sykkelen. Altså måtte jeg lage min egen.»

Sykkel-baard: «Jeg vet ærlig talt ikke om Frp vil bygge trygge sykkelveier, men ettersom det er ganske dyrt, regner jeg med det,» skriver Baard Ole Amundsen i denne utgaven av Sykkeldagbøkene.

De viktigste valgene for en ens egen del, er de man tar hver dag. Det valget som tas ved stemmeurnen hvert fjerde år, bør foretas på bakgrunn av hva m...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2013 kl 12:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

De viktigste valgene for en ens egen del, er de man tar hver dag. Det valget som tas ved stemmeurnen hvert fjerde år, bør foretas på bakgrunn av hva man mener er best for alle andre. De av oss som kan sykle til jobben, og gjør det, merker for eksempel at dette valget betyr mer for vår personlige helse, økonomi, energi, humør og trivsel, enn noen politiker kan klare.

Men stortingsvalget blir ikke enklere av den grunn, så jeg testet ut de mange valgomatene som tilbys på nettet. Dessverre fungerer de dårlig.

Syklister merker at sykkelen er en god løsning på forbløffende mange utfordringer - som at våre byer, miljøproblemer og mager er i fri vekst.

Ingen valgomater spør om partienes forhold til sykkelen. Altså måtte jeg lage min egen. Den er som følger:

Spørsmål 1: Er du helt sprø?

- Ja

- Nei

- Vet ikke

Dette er et spørsmål som alle valgomater bør ha med. Ellers er det uforholdsmessig mange som ender opp med å tro at de bør stemme Frp.

Spørsmål 2: Bør det bygges sykkelveier som gjør at man våger å sykle til butikken uten å ha tatt høytidelig farvel med familie og venner?

Den som svarer ja her, har et problem. Så kan man nemlig hverken stemme Sv, Sp, Ap, H, Krf eller V. Jeg vet ærlig talt ikke om Frp vil bygge trygge sykkelveier, men ettersom det er ganske dyrt, regner jeg med det.

Spørsmål 3: Bør vi prioritere å bruke fellesskapsmidlene til å subsidiere luksuriøse amerikanske el-biler som er så sterke at de akselererer fra 0 til 100 km/t på ett Altakraftverk?

Den som svarer ja her, kan dessverre stemme på alle partier. Derfor har jeg laget et siste spørsmål som er spesielt godt egnet til å gi et riktig resultat:

Spørsmål 4: Hvilket parti er du egentlig mest enig med?

Mer komplisert behøver ikke en slik test være. Hvilket parti endte du opp med? Personlig kom jeg ut med en klar seier til Miljøpartiet De Grønne.

Altså er ingen valgomater til å stole på. Ikke engang de man lager selv.

Baard Ole Amundsen

 

Si din mening om Oslo som sykkelby her! Mange andre har gjort det allerede.

Les Baards tidligere sykkeldagbøker her:

"Kan sykkelen vise vei?"

"Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde"

"Sykkelen er en elendig politisk sak"

"Derfor hater vi menn som sykler"

"Bli avhengig av å sykle før vinteren kommer"

"Oslo flopper, Malmø feirer"

"Hvordan våger du å sykle i Oslo?"

LES OGSÅ:

Sykkel-Oslo skal skinne med ny sjef

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse