ANNONSE
Annonse

Folkefest i Grefsenkollen:

Sparket fra Ailo Gaup

KLARTE IKKE TRE PÅ RAD: Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldaas

Nesten 1300 tilskuere hadde møtt opp på Grefsenkollen lørdag da Red bull Sparkstøtting Supercross ble arrangert for fjerde gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2013 kl 14:18

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: Det ble action fra første avspark da 64 lag à 2 personer med egenmodifiserte sparker kastet seg utfor den rekordbratte løypa i Trollkleiva, som i år var designet for å gi deltagerne høyere topphastighet og luftigere svev.

Ny vinner

Regjerende mestere fra de to foregående årene, Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldaas, måtte i år se seg slått av Team Icemen fra Åmot.

- Mottoet vårt er jo «Go big og go home», så da måtte vi jo bare go big da, puster en fornøyd Erlend Solheim (21) etter målgang.

De vant til tross for at både sete og meier gikk i filler i kampens hete. ¬Vinnerformen fant de hjemme på Åmot og i Vikersundsbakken der de satte fartsrekord i spark sammen med Team Ailo i forrige uke. Fullt så raskt gikk det imidlertid ikke i lørdag.

- Vi var ikke så kjappe i starten og lå kun på en tredjeplass litt ned i løypa, men så dro vi på bra på hoppet, beretter Oliver Lie (20) stolt.

Ailo Gaup skryter

Mesterlaget fra de to foregående årene, Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldaas, måtte gi fra seg vinnerpokalen - men sparksjef Gaup hang ikke med leppa av den grunn.

- Icemen-gutta var helt rå! De var jo først ut når vi satte fartsrekord i Vikersund, så jeg synes absolutt de fortjente å vinne i dag, sier Ailo.

Etter å ha knust alle konkurrenter i de tre tidligere heatene, holdt Ailo og makker Arild Brun Kjeldaas altså ikke mål i finalen til tross for at gutta stilte med egenmodifisert spark til flere titalls tusen kroner.

- Jeg mistet helt kontrollen og ble hengende bak Arild. Sparken holdt fint, det var vi som ikke klarte å henge med i svingene, konkluderte Ailo.

Oslo-gutta i Team Tubbies sparket seg inn på en tredjeplass, til tross for at de kræsjet helt i starten av finaleheatet.

- Vi er helt klart fornøyde, selv om vi ikke vant, sier Christian Granberg.

Gleder seg

De ferske sparkmesterne Solheim og Lie understreker at tilhengere kommer til å se mer av dem i tiden fremover, da de lover å markere seg i 5-års jubileet til Red Bull Sparkstøtting Supercross i 2014.

- Selvfølgelig er vi med neste år! Og vi kommer til å vinne da og, smiler Oliver.

LES OGSÅ: Knall og spark i Grefsenkollen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse