«Sparte» fysioterapeutene

Bydelsdirektør Mona Taasen fikk gjennomslag for budsjettkutt-forslaget i BU. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelsutvalget banket torsdag gjennom de omfattende budsjettkuttene. Bare fysioterapeutene ble delvis spart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2008 kl 16:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det var på forhånd varslet at det ville gå hett for seg da bydelsutvalget (BU) behandlet bydelsadministrasjonens forslag til budsjettkutt i Nordre Aker på over 20 millioner kroner, sist torsdag.

Bøyde av for fysioterapikrav

Kraftige signalene fra brukerne hadde fått bydelsadministrasjonen til på forhånd å revidere kuttforslaget sitt til ikke å gjelde alle fire, men «kun» 1,25 stillinger i bydelens fysioterapitilbud.

– Dette vil få konsekvenser for tilbudet, men heldigvis ikke like drastisk som dersom alle stilligene hadde blitt kuttet, kommenterter Reidun Feiring, varatillitsvalgt i Fysioterapiforbundet etter møtet.

– Alle får føle det

– Det er med tristhet at vi legger frem budsjettrevisjonssaken, innledet bydelsdirektør Mona Taasen, men understreket at det ikke er mye annet bydelen kan gjøre enn å stramme inn.

– Vi er pålagt å legge frem et budsjett i balanse, sa hun, og avslo forslagene som har kommet fra noen av politikerne om å gjøre opprør.

Kuttforslaget skal ifølge Taasen være laget etter samtaler med «veldig mange» av bydelens ansatte og tjenestebrukere.

– Alle får føle det noe, men ingen skal føle at det smerter altfor mye, sa bydelsdirektøren om prioriteringene i forslaget.

Borgerlig flertall

– Denne situasjonen er forårsaket av politisk styring. Bydelsadministrasjonen har ingen skyld i dette. Venstre valgte å støtte Høyre og Frps budsjettforslag i bystyret, noe som førte til mindre penger til bydelene, hevdet Ivar Christiansen (Ap).

– Det er vi som politikere som har underbudsjettert sykehjemsplasser, og må ta ansvaret med å rette opp, sa Per Elling Braseth-Ellingsen (V).

Partiene på sosialistisk side ville derimot sende regningen for merforbruket av sykehjemsplasser – en lovpålagt tjeneste – til bystyret, og pekte på at Oslo kommune i år og i fjor har et driftsoverskudd på til sammen 1 milliard kroner.

Arbeiderpartiet, SV og Rødt stemte derfor prinsipielt mot alle kuttforslagene, med unntak av punktene om innsparing i forhold til førskole og fortsatt innkjøpsstopp, som ble vedtatt mot Rødts stemme. Innsparingene tilknyttet administrasjonen ble enstemmig vedtatt.

Flertallet, med Høyre, Frp og Venstres stemmer, sørget dermed for at budsjettrevisjonen ble vedtatt slik bydelsadministrasjonen hadde foreslått.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse