Sperret inne av kjettinger

Arne Stensland Bor rett ved Tåsen-senteret, men med denne kjettingen som en effektiv sperre, må han gå rundt hele bygget med rullatoren for å komme seg ut – eller hjem igjen.

Arne Stensland er en av mange som nærmest er låst inne av kjettingen på Tåsen-senteret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2009 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

En lastebil har kjørt opp på sykkelveien, men leverer gjennom hovedinngangen, og er dermed upåvirket av kjettingen.

Se bildet større

Butikksjef på Spar Tåsen, Claus R. Eriksen.

Se bildet større

Arne Stensland Bor rett ved Tåsen-senteret, men med denne kjettingen som en effektiv sperre, må han gå rundt hele bygget med rullatoren for å komme seg ut – eller hjem igjen. Bak skimtes en lastebil som har kjørt opp på sykkelveien, men som leverer til hovedinngangen, og dermed er upåvirket av kjettingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

TÅSEN: Andre velger å sykle gjennom senteret for å komme forbi kjettingen. Om morgenen er det nærmest et rush av innendørssyklister, opplyser Spar-kjøpmann og leder i senterforeningen, Claus R. Eriksen.

Årsaken er kjettingen som er satt opp mellom hjørnet av senteret og fundamentet nedenfor høyblokka, mot Kaj Munks vei.

— I løpet av den første timen kjettingen var oppe kom det ti klager til meg, sier Eriksen. Siden har misfornøyde kunder og beboere i området kontaktet kjøpmannen daglig.

Mot sin vilje

Driftssjef Vegard Sletten i NorgesGruppens eiendomsselskap, som eier senteret, bekrefter at det er de som har satt opp kjettingen, for om lag tre uker siden, men mot sin vilje.

— Vi fikk et pålegg om å sperre av området, hvis ikke ville Vegvesenet gjøre det for vår regning, sier Sletten.

— Dette er veldig beklagelig for våre kunder og ikke noe positivt for oss som senter, men vi har ikke blitt enige med Vegvesenet. Vi har hatt møter med dem og lagt frem vårt syn, men ikke fått gehør for det. Vi er nødt til å forholde oss til det påbudet vi har fått, sier Sletten, som tror det må et politisk vedtak til for å få opphevet sperringen.

Uten virkningBakgrunnen for sperringen var at lastebiler med leveranser til Tåsen-senteret kjørte opp på gang- og sykkelveien mellom senteret og Kaj Munks vei for å komme til sideinngangen. Ifølge Vegvesenet var dette en så stor fare for syklister og gående at området mot Kaj Munks vei fysisk måtte sperres av. Da Nordre Aker Budstikke besøkte senteret i forrige uke ble vi vitne til en lastebil som kjørte opp på sykkelveien, for så å kjøre pallen med varer inn hovedinngangen. At sideinngangen var avsperret, hadde ingen effekt.

Lang omvei

Problemet som nå har oppstått er at de med rullende hjelpemidler, som rullatorer og barnevogner, som ikke uten videre kan løftes over den halvmeter høye kjettingen, er sperret inne

— eller ute.

— Når senteret er åpent, kan jeg gå inn sideinngangen og gjennom senteret for å komme meg rundt, sier Arne Stensland, som bor i høyblokken og er nærmeste nabo til Tåsen-senteret.

Skal han for eksempel til busstoppet som ligger bare få meter fra inngangsdøren til blokken han bor i, må han gå en lang omvei.

— Utenom senterets åpningstid, på kvelden eller søndager, må jeg gå rundt hele senteret. Det betyr at jeg må gå ned bakken på baksiden av senteret, og opp når jeg skal hjem igjen. Med rullator er ikke det så lett skal jeg si deg, sier Stensland.

Kuttes stadig

Ifølge Spar-kjøpmann Eriksen er irritasjonen over kjettingen så stor at hengelåsen i den ene enden stadig vekk klippes over slik at gående kan komme seg forbi, med den blir raskt skiftet ut.

— Alt vi ber om er at de lager en liten åpning på hver side av kjettingen slik at vi kan komme oss forbi, sier Stensland.

Statens vegvesen sier til Nordre Aker Budstikke at de har forståelse for at dagens løsning ikke er optimal for alle brukere av senteret, og lover å se på en mer fleksibel og permanent løsning.

— Målet må være å finne en løsning som er trafikksikker, samtidig som gående, syklister, folk med barnevogner og folk med rullator lett får tilgang til senteret, sier kommunikasjonsrådgiver Hans Christian Østrem i Statens vegvesen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse