Spill: Blek Mario-kopi

 

Donkey Kongs første opptreden på Wii er en bedrøvelig affære.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAMER.NO: I et minimalistisk kjøretøy fyker jeg rundt på fargerike baner. Målet er selvsagt å krysse målstreken først, og i kampens hete skyr jeg ingen midler for å stå igjen som vinner. Med uskyldige våpen gjør jeg mitt beste for å hindre fremgangen til motstanderne mens spillfiguren min sprer rundt seg med vittige kommentarer og godt humør.

Hørt det før? For mange, meg selv inkludert, er denne typen spill sterkt knyttet til Mario, Bowser og resten av gjengen i Mario Kart. Det herlige Diddy Kong Racing til Nintendo 64 bør også nevnes. Konseptet er velprøvd og har gitt oss både fenomenale og katastrofale spillopplevelser. Donkey Kong Jet Race vipper dessverre over i sistnevnte gruppe.

Donkey Kong Jet Race går ikke bare i opptråkkede spor, det følger skinnegangen som et lydig lokomotiv. Hvis vi ser bort ifra kontrolloppsettet, er brorparten av innholdet sett, hørt og gjort før. Spillet gjør ingenting for å være nyskapende innen sjangeren eller distansere seg fra sin svært populære storebror. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting i seg selv, man trenger ikke finne opp hjulet på nytt for å lage et godt spill. Dette betinger imidlertid at man implementerer gjenbruket på en solid og sjarmerende måte, noe Jet Race er lysår unna å klare.

Donkey Kong Jet Race er og blir et bedrøvelig spill. Klumsete kontroller kombinert med uoversiktlige baner gjør det til en frustrende opplevelse. Spillet har lav mestringsfølelse, og seieren i løpene blir ikke sikret på grunn av dine ferdigheter med kongajeten, men snarere din kunnskap om banenes snarveier og hindre. Disse lærer du deg raskt hvor er, for antallet baner er altfor lavt.

På tross av dette har jeg overraskende nok hatt noen fine øyeblikk med spillet, men det rettferdigjør ikke et kjøp på noen måte. I ytterste konsekvens virker spillet som fyllstoff før neste utgave av Mario Kart slippes senere i år. Om det blir et bra spill eller ikke har jeg ingen kunnskap om, men en ting er sikkert: Donkey Kong Jet Race er ikke noe å bruke ventetiden på.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Les også:

Anmeldelse: Castlevania: The Dracula X Chronicles

Anmeldelse: Advance Wars: Dark Conflict

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse