Spill: Forfyllet voldsepos

 

Ethan Thomas er tilbake. Småfeit, dritings og en del av en svært skremmende verden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.02.2010 kl 20:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAMER.NO: Condemned: Criminal Origins var et av de beste spillene som ble sluppet samtidig som Xbox 360. Nå er oppfølgeren til actionspillet rett rundt hjørnet, og hvis vi skal tro utvikler Monolith er dette spillet man ønsket originalen skulle vært. Målsetningen er å gi en mer intens, omfattende og friere spillopplevelse. Med Condemned 2: Bloodshot lykkes man da også delvis. Spillet føles nytt og litt annerledes, men det er ikke nødvendigvis bare et gode.

Men Condemned 2: Bloodshot er et særdeles spennende spill. Bare så det er nevnt. Det er ikke mange spill som hele tiden gir meg en trang til å ha ryggen mot veggen, men Bloodshot makter dette kunststykket. Det er uforutsigbart og særdeles ekkelt å vandre rundt i de mange folketomme byggene Thomas må navigere seg gjennom. Slik sett leverer dette spillet virkelig varene, du føler deg aldri trygg.

Da er det synd at historien er både usammenhengende, tynn og til tider uforståelig. Den blir fortalt både via mellomsekvenser og TV-apparater (!) rundt om kring i verdenen, og gir oss flere spørsmål enn svar. Det virker som om Bloodshot kaver rundt i ingenmannsland mellom Criminal Origins og det uunngåelige Condemned 3. Selv om settingen i utgangspunktet er utrolig, går det an å skape en troverdig og dyp historie – her har Monolith feilet stygt.

I mine øyne klarer ikke Codemned 2: Bloodshot totalt sett å overgå sin forgjenger. Enkelte elementer er imidlertid forbedret, slik som de glimrende etterforskningsfunksjonene og en langt fyldigere totalpakke. Selv om kampene fortsatt er gode, har man lesset på litt vel mange effekter og muligheter. Det føles nesten som om Monolith kjører meierismør på flesk. Slike ingredienser er godt hver for seg, men litt i overkant servert sammen.

Historien er også noe forvirrende, og kunne med hell samlet enda flere tråder fra Criminal Origins istedenfor å skape enda flere. Sine mangler til tross, Bloodshot er like fullt en nervepirrende og underholdende opplevelse. En opplevelse du ikke bør gå glipp av om du liker å seigpines av spillspenning.

Les hele anmeldelsen av Condemned 2: Bloodshot på Gamer.no

Les også anmeldelsen av Dark Sector - Hayden i Dark Sector kommer neppe gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen med det første

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse