Spill: God strategi

 

Heltene fra Final Fantasy XII tar steget fra dypt rollespill til fornøyelig strategi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2008 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ANMELDT: Final Fantasy XII: Revenant Wings (DS)

GAMER.NO: Har du først reddet verden en gang, kan du like godt gjøre det en gang til. Det er vel kanskje ikke akkurat dette som ligger i tankene til Vaan og Penelo der de sniker seg inn på et ukjent luftskip, men omstendigheter følger, og brått er verden i krise. Igjen.

Skal man redde verden, må man gjerne ta i bruk litt rå makt – og her er Revenant Wings ganske spesielt. Du oppdager veldig raskt at dette spillet er milevis fra hva man egentlig venter seg av et Final Fantasy-spill. Rollespillelementene er så godt som borte, og inn kommer smart og lettfattelig strategi som passer perfekt for den vesle håndholdte DS-maskinen.

Vaan, Penelo og etterhvert andre personer må bryne seg på en rekke nivåer, og vil kunne mane frem forskjellige monster til å slåss for seg. Enten skyter de på fienden, angriper den med klør, eller kommer flygende. Hver monstertype er sårbar for en annen, og det er et veldig lettvint system ingen burde ha problemer med å forstå.

Selv om spillet ikke har den helt store dybden, er det er glimrende strategispill som først og fremst er skikkelig moro. Slenger man på en munter historie, samt flott grafikk og lyd, har man et spill som leverer på så og si alle punkt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse