Spill: Humor på krigsstien

 

Krig trenger ikke være ramme alvor for å være interessant i spillform.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAMER.NO: Jeg kan like gjerne krype til korset med det samme. Jeg fikk aldri spilt det første Battalion Wars til GameCube. Ja, det er en skam, men slik er nå det. Dette betyr at jeg går til Battalion Wars 2 med helt blanke ark. Disse arkene ble imidlertid rask fylt til kantene av sterke, glade farger. Selv om temaet er krig, gjør nemlig dette spillet deg glad med sin lekne visuelle stil og lettbente humor. Man karikerer nåværende og tidligere supermakter på en flott måte, og dette er faktisk et småinteressant spill for dere som er interessert i krigshistorie – inspirasjonen fra virkelige konflikter er åpenbar.

En søt liten klode er utgangspunktet for kampene, og her velger du hvor neste slag skal stå. Starten går med til opplæring i hvordan enheter og kontrollsystemet fungerer. Allerede her viser spillet sine første svakhetstegn. Opplæringsbiten er nemlig integrert i kampanjen og smøres ut i det uendelige. Ja, det gir bedre læring, men det får være grenser! Hintene blir servert inn med teskje i godt over en time, uten at du får noe spesiell motstand fra fienden.

Når du endelig står på egne bein, er det fortsatt slik at fienden er veldig barmhjertig. Battalion Wars gir deg nemlig nøyaktig de enhetene du trenger for å vinne slagene, og da skal du rote det ganske mye til for å mislykkes. Som et resultat uteblir utfordringene fra store deler av spillopplevelsen. Det blir mer et skytespill enn et strategispill.

Som strategispill er dermed Battalion Wars 2 på Wii ikke det beste spillindustrien har skjenket oss. Spillet legger i all for stor grad vekt på at du hele tiden skal ha overtaket over fienden og gir deg løsningene på et sølvfat. Mye av spillet føles oppstykket av stadige forstyrrelser for å fortelle om mål eller hvor irritert fienden er over din fremgang.

Likevel er det mye moro i dette spillet. Kampene kan være intense og spennende, og flere av enhetene er interessante å styre – dessuten er kontrollene og det visuelle av høy kvalitet. Flerspillerdelen er også interessant, om du finner noen å spille med, da. Battalion Wars 2 er et stykke lett underholdning, best servert i moderate porsjoner. Som en aperitiff eller dessert til større spillopplevelser.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Les også: Anmeldelse: Penumbra: Black Plague

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse