Spilte for kongen

- Det er mye energi i de slottsveggene,

 

- Kongen smilte og så ut til å like det han hørte, ifølge Pernille Alsos og messingkvartetten Trombonet, som spilte på Slottet tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2014 kl 14:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Messingkvartetten Trombonet fikk spilleoppdrag på Slottet, i forbindelse med utdelingen av Kongens fortjenestemedaljer.

Kvartetten varmet opp inne i Slottskapellet.

- Vi har aldri spilt på Slottet før, men tror ikke vi var noe særlig nervøse for det. Det var jo spesielt å spille der, men også veldig morsomt, forteller Malene B. Fosli Flataker (Nordre Aker) og Pernille Alsos (Vestre Aker) i kvartetten Trombonet, i etterkant av spilleroppdraget.

Les også: Jesper (17) fra Tåsen i Idolfinalene

- En god følelse

De to andre i kvartetten er Trond Sagbakken (trompet) og Marie Nøklebye (trombone) - kvartetten har spilt sammen siden 2012.

- Det var på en måte en litt annerledes opplevelse å spille på Slottet. Man føler seg jo litt «viktig» når man skal inn og spille for en slik forsamling. Men det ga en god følelse, sier Pernille, sisteårselev ved Foss videregående skole, men med i talentprogrammet til Barratt Due Musikkinstitutt.

Malene har etter endt videregående, nå blitt elev ved Barratt Due. Trond og Marie er også tilknyttet Barratt Due.

- Tid til å øve masse

- Jeg trives godt ved Barratt Due. Deilig å endelig ha tid til å øve masse, sier hun.

Jentene kan fortelle at opptreden på Slottet ble avsluttet litt "tøyeste".

- He he, vi hadde et ganske variert program. Men avsluttet med en litt tøyeste greie, «harlem rag». Veldig moro da, forteller Malene. 

- Kongen smilte og så ut til å like det han hørte. Det så det ut som de andre gjorde også. Det er mye energi i de slottsveggene, legger Pernille til.

Alt i alt oppsummerer jentene at opptreden på Slottet gikk veldig bra.

- Vi spiller gjerne igjen for kongen, er jentene enige om.

Kvartetten vant også i fjor sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse