«Sprittaxi» tatt på fersken

Ungdommene som skulle kjøpe spriten rakk å stikke av!

Her: Her, rett nedenfor Coop/Prix i Kjelsåsveien, ble "sprittaxien" tatt på fersken sent fredag kveld, i forsøk på å selge sprit til ungdommer i området. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

En spritselger ble sent fredag kveld tatt på fersken av politiet, på Kjelsås. Men ungdommene som skulle kjøpe spriten rakk å stikke av!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2012 kl 13:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FERSKEN: Politioverbetjent Dagfinn Kaldal forteller at den pågrepne mannen fra "sprittaxien" - har tilstått, i bilen ble beslaglagt titalls liter med sprit.
FOTO: Arkiv

KJELSÅS: Rett nedenfor Prix i Kjelsåsveien, ble fredag kveld en mann av asiatisk opprinnelse tatt på fersken av politipatrulje, idet han skulle selge sprit til ungdommer på stedet.

- Politiet ble vitne til at siktede solgte sprit til ungdommer på Kjelsås. Ungdommene stakk av fra stedet, men politiet fikk stanset bilen. I bilen fant politiet 25 liter vodka og 18 liter whisky. Ifølge den pågrepne mannen skal all spriten være kjøpt i Tyskland og Sverige, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal.

Beslagla stort pengebeløp

Politioverbetjenten legger til at det i tillegg ble beslaglagt nesten 10.000 i kontanter, som politiet tror er fra alkoholsalg.

Lokalavisene har også tidligere skrevet om såkalte "sprittaxier" - som etter oppringning fra ungdommene , leverer sprit på bestilling.

- Siktede har erkjent straffeskyld og har godtatt forelegg og gitt tilståelsesdom, ifølge Kaldal.

Mørk Golf

Et vitne avisen har vært i kontakt med kan også fortelle at den pågrepne kjørte en mørk Golf.

- Jeg er selv tenåringsfar og synes selvsagt at det er veldig positivt at spritselgerne blir tatt. Så får vi håpe at fokuset på å ta de som selger sprit til mindreårige fortsatt er stort fremover, sier vitnet.

- Ikke bare er det ille at det selges sprit til barn og ungdommer, men i tillegg vet man jo heller ikke hva smuglerspriten inneholder. Den kan jo være livsfarlig å drikke, sier tenåringsfaren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse