Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom

«Sprittaxier» har vært kjent i Oslo i lang tid, nå frykter politiet at de har utvidet til også å selge narkotika til ungdom. Bildet er en illustrasjon, uten øvrig tilknytning til saken. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO

– Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge, som narkotika, sier leder ved Forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon, Anne Merethe Ansok. Hun forteller om et lukket ungdomsmiljø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2015 kl 22:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Majorstua politistasjon har på egen facebook-side lagt ut kronikk av Kjell-Ola Kleiven, om nettopp sprittaxiene.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

«Ungdom bestiller kokain på sms, og får den levert som pizza på døra... De samme banditt nettverkene har nå ifølge tips fra pålitelige kilder utvidet produktporteføljen med en potensielt dødelig blanding av party-dop...»

– Også i Nordre Aker

Leder ved Forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon, Anne Merethe Ansok, sier at politiet ikke har grunn til å tvile på at sprittaxienes varesortiment er utvidet.

Les også: Unge advarer unge; Meld ifra om sprittaxiene

– Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge fra sprittaxien, som narkotika. Også i Nordre Aker. Denne bydelen har lignende drikkemønster og ungdomskultur som de andre vestlige bydelene og Nordstrand-området, sier Ansok.

Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge fra sprittaxien, som narkotika

Godt lukket ungdomsmiljø

Hun legger til:

– Dette er organiserte kriminelle, som også ved anledninger er knyttet opp mot andre kriminelle forhold.

Men få sprittaxi-kriminelle blir tatt av politiet. Ansok forteller om et lukket ungdomsmiljø, som ikke forteller og tipser om den kriminelle virksomheten.

Spriten og dopen kan være livsfarlig

LES OGSÅ: Sterkt press på å være vellykket i Nordre Aker: Flere unge sliter psykisk

– Livsfarlig

– Men vi oppfordrer på det sterkeste de unge og foreldre til å tipse oss om sprittaxiene. Registreringsnummer eller annet som kan identifisere bil og selgere, eller tips om hvor de skal møte opp. Spriten og dopen kan være livsfarlig, vi vet jo ingenting om hva det de selger inneholder.

– I tillegg er det på ingen måte bra at ungdom er i direkte kontakt med tungt belastede kriminelle, som de kanskje i tillegg møter på øde plasser for salg og kjøp, sier Ansok.

Hun gjentar oppfordringen om å tipse politiet, enten på telefon 22 66 85 35 eller 02800.

– Ønsker folk å tipse anonymt, så er selvfølgelig det helt i orden, sier Ansok.

Du kan også tipse Nordre Aker Budstikke på e-post dersom du vet noe om denne saken.

LES OGSÅ: 15-16-åringer pågrepet etter å ha tent på søppelkasser på Tåsen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse