Sprittaxier og svært mange berusede ungdommer på skogsfesten

Uniformert politi måtte sammen med Natteravnene drive ungdom ut av skogen etter festen på Sogsnvann, skriver de på facebook. ILLUSTRASJONSFOTO

Politet fant overstadig berusede ungdommer liggende på bakken i skogen, som tilsynelatende var forlatt av vennene sine. Fredag kveld festet trolig opp mot 1000 ungdommer ved Sognsvann. Ifølge politet solgte sprittaxier alkohol til festdeltakerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2016 kl 13:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Fredag kveldt meldte politiet om en stor undomsfest ved Sognsvann. Det skal ha vært en fest der elever fra flere forskjellige videregående skoler i Oslo deltok.

LES BAKGRUNNEN: Mange fulle mindreårige fester ved Sognsvann

Ifølge Aftenposten var det et uorganisert arrangemelt ment for ungdom født i 2000, men at flere kommende russ også deltok.

Sprittaxier

Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon la lørdag ut en melding på sine facebook-sider, der de forteller at de var klar over festen, og hadde flere sivile patruljer på stedet. Ifølge politiet opererte flere såkalte «sprit-taxier» fra parkeringspalessen på Sognsvann der de prøvde å selge rusmidler til festdeltakerne. En av disse sprit-taxiene ble tatt av poltiet.

Trykket av berusede ungdommer var så stort at uniformerte politipatruljer, i samarbeid med Natteravnene, måtte konsentrere seg om å avslutte festen og drive deltakerne ut av skogen og mot t-banen. Også politihelikopteret bistod.

Ved midnatt var festen avsluttet, ifølge Majorstuen-politiet.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringene foreldrene sine, og drikker seg dritings

I fjor var sprittaxier svært aktive mot ungdom i vår del av byen. Nordre Aker Budstikke skrev om hvordan flere av disse solgte sterkere rusmidler enn alkohol. Ungdomsrådet i bydelen oppfordret sine jevnaldrene til å melde fra om aktiviteten, og daværende byråd for helse- og sosiale tjenester fortalte hvordan han ville den uovlige virksomheten til livs.

Advarer foreldre

På sine facebook-sider skriver poltiet at de oppfordrer foreldre til å ta en prat med ungdommene sine om slike fester.

– Når så mange unge fester langt unna voksenkontroll, kan det fort gå galt. Vi kom over fulle ungdommer som ikke klarte å ta vare på seg selv og som vennene tilsynelatende bare hadde forlatt liggende på bakken inne i skogen, skriver politiet.

– Foreldrene bør tenke på at de sender barna sine ut i skogen til et sted hvor det ikke er voksenøyne. Spesielt alvorlig er det når vi får vite at det var flere sprittaxier på parkeringsplassen, sier divisjonsleder ved Majorstuen politistasjon, Johan Benitez til Aftenposten.

Hvem skulle tatt seg av ungdommene?

Her er teksten Majorstuen-politiet la ut på facebook lørdag:

«I går var det stor ungdomsfest på Sognsvann. Dette var en fest vi hadde fått informasjon om på forhånd.

Når så mange under 18 år samles til fest, er det ikke uvanlig at "sprit-taxiene" også kommer til stedet for å selge smuglersprit til mindreårige. Vi hadde derfor to sivile patruljer fra ungdomsavsnittet i området som ventet på "sprit-taxiene" samtidig som de meldte fra til vår operasjonssentral om hvor mange ungdommer som kom og hvordan stemningen var på stedet.

Vi rakk dessverre bare å ta en "sprit-taxi" før trykket med berusede ungdommer innover i skogen var så stort at vi måtte sende inn uniformerte patruljer for å stanse festen. Vi antar at det var mellom 500 og 1000 ungdommer inne i skogen.

Vi hadde totalt tre patruljer fra ungdomsavnsittet på Majorstuen og en patrulje fra ungdomsavsnittet på Stovner på Sognsvann. I tillegg fikk vi god hjelp av natteravnene som stilte med mange ravner. Politihelikopteret hjalp oss også med øyne fra oven.

Ved midnatt hadde vi klart å drive alle ungdommene ut av skogen og tilbake på t-banen ned mot byen og forhåpentligvis hjemover.

Slike fester kan være meget skumle og vi oppfordrer foresatte til å ta en prat med ungdommene sine om slike fester. Når så mange unge fester langt unna voksenkontroll, kan det fort gå galt. Vi kom over fulle ungdommer som ikke klarte å ta vare på seg selv og som vennene tilsynelatende bare hadde forlatt liggende på bakken inne i skogen. Om ikke politiet/natteravnene hadde vært der, hvem skulle tatt seg av disse?»

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse