Stadig dyrere å leie

Det koster fort noen kroner for den som skal leie i våre bydeler nå.

Mens boligprisene faller, blir det stadig dyrere å leie i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2008 kl 15:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tekst: Tore Bollingmo

OSLO: Prisveksten i leiemarkedet i Oslo fortsetter. Markedsleien økte med 4 prosent fra 1.kvartal til 2.kvartal i år. Det koster nå i gjennomsnitt 10 065 kroner per måned å leie en bolig i hovedstaden.

De månedlige leieprisene ligger 15,5 prosent høyere i 2.kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Det koster jevnt over 1 350 kroner mer i måneden å leie en leilighet sammenliknet med samme kvartal i fjor.

I Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker koster det nå for eksempel 4.942 kroner i måneden, mens en toroms på 50 kvadrat vil koste rundt 8.498 kroner i måneden. Prisene vil naturlig nok variere fra strøk til strøk. Det er Boligbygg som utarbeider statistikken over markedsleien i Oslo, og statistikken oppdateres hvert kvartal.

Det er dyrest å leie i Oslo Vest , mens Groruddalen er billigst.

Flere leiligheter til leie

Rekordmange leiligheter leies ut. 4 900 leiligheter var til leie i andre kvartal i år og det er en økning på 39 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Det er flest to-roms leiligheter på leiemarkedet. Det er sterkest økning i tilbudet i sentrum øst. 36 prosent av leilighetene ligger i dette området.

Prisberegningene for alle leilighetstyper baserer seg på 85 916 utleieleiligheter i Oslo annonsert på Finn.no i perioden 2002 til juni 2008.

Finn leieprisVed hjelp av Boligbyggs leieprisveileder på Boligbygg.no kan private utleiere og leietakere finne estimert markedsleie i Oslo avhengig av prissone og boligstørrelse. Her ligger også utfyllende kvartalsrapporter. Her kan du finne mer detaljert info om prisnivået i ditt nabolag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse