Stadig flere får sosialhjelp i Nordre Aker

Økningen i sosialhjelp var størst i Nordre Aker i årets fem første måneder.

Stor boligutbygging og flere utleieboliger er årsaken til at bydelen har størst økning i sosialutgifter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2015 kl 14:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Assisterende bydelsdirektør, Preben Winger. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

NORDRE AKER: Bydel Nordre Aker hadde den største økningen i sosialutgifter med nesten 37 prosent ut mai i år, sammenliknet med de fem første månedene i fjor.

Det er NRK Østlandssendingen som skriver at utbetalingen av sosialhjelp i Oslo nådde en halv milliard kroner i årets fem første måneder. Det er en økning på ni prosent fra samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Sterk press på å være «vellykket» i Nordre Aker. Ungdom sliter psykisk

Sliter med å betale husleie

– En stor andel av de som henvender seg sliter med å betale husleien. Det er et forholdsvis høyt kostnadsnivå i Nordre Aker, sier assisterende bydelsdirektør Preen Winger, til NRK.

Hovedårsaken til økningen i Oslo er at byen vokser, og at den påvirkes av utviklingen i arbeids- og boligmarkedet, sier byrådssekretær for helse og sosiale tjenester, Bjørn Ove Fjellandsbø til NRK.

LES OGSÅ: Kommentar: Bor vi den beste bydelen?

Boligutbygging

Han peker på at Nordre Aker er en tilflytterbydel, og at stor utbygging de siste årene har gitt flere utleieleiligheter, og dermed flere personer som trenger hjelp til å dekke utgiftene sine.

LES OGSÅ: Kutter opptil 1600 boliger i nye Frysjabyen

Preben Winger i Bydel Nordre Aker sier til NRK at trenden imidlertid har snudd de siste månedene. Nav har jobbet målrettet med å fremskaffe jobbtilbud, og å få personer som ikke kan jobbe fra sosialhjelp til trygd. .

LES OGSÅ: Den sosioøkonomiske segregeringen i Oslo blir stadig større. De nest rikeste «klumper seg sammen» i Nordre Aker

For Oslo som helhet kan utgiftene til sosialhjelp ende på 1148 millioner kroner ved utgangen av 2015, dersom utviklingen fortsetter. Det vil være 53 millioner mer enn budsjettert.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse