ANNONSE
Annonse

Stadig flere sykkeltyverier

Anslagsvis hvert tiende minutt stjeles en sykkel i Norge. Enkle grep for å sikre sykkelen gjør jobben vanskeligere for tyven.

Første halvår i år ble det meldt stjålet 1312 sykler i Oslo politidistrikt. Det er en vekst på over 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2009 kl 11:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Forsikringsselskapene tror at økningen av sykkeltyverier skyldes at eierne tar for lett på oppgaven med å sikre sykkelen sin.

–De siste årene har vi hatt en nedgang i tallet på sykkeltyverier, og dette kan ha gjort mange syklister mindre forsiktige. Samtidig blir det stadig dyrere sykler på veiene, sier informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i forsikringsselskapet TrygVesta.

Og hun får støtte av Sveinung Sørbye som leder Aksjonsgruppen Ikke Stjel Sykkelen Min! (AISSM).

– Mange sykkeleiere er ikke flinke nok til å sikre syklene sine. De kjøper dyr sykkel, men billig sykkellås. Det er mulig at forsikringsselskapene i Norge må vurdere krav om FG-godkjente sykkellåser, sier Sørbye.

Det er anslått at registrering i Falck sykkelregister og bruk av FG-godkjent sykkellås til sammen kan halvere risikoen for sykkeltyveri.

– Hvem som helst kan kontrollere en sykkel på sykkelregisterets internettsider og finne ut om den er stjålet. En registrert sykkel er langt vanskeligere å omsette, og sjansen er større for at du får den igjen om uhellet er ute, sier Geir Kamsvåg, leder av Falck sykkelregister.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse