Stadig flere sykkeltyverier

Stadig flere sykkeltyverier

Anslagsvis hvert tiende minutt stjeles en sykkel i Norge. Enkle grep for å sikre sykkelen gjør jobben vanskeligere for tyven.

Første halvår i år ble det meldt stjålet 1312 sykler i Oslo politidistrikt. Det er en vekst på over 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2009 kl 11:19

OSLO: Forsikringsselskapene tror at økningen av sykkeltyverier skyldes at eierne tar for lett på oppgaven med å sikre sykkelen sin.

–De siste årene har vi hatt en nedgang i tallet på sykkeltyverier, og dette kan ha gjort mange syklister mindre forsiktige. Samtidig blir det stadig dyrere sykler på veiene, sier informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i forsikringsselskapet TrygVesta.

Og hun får støtte av Sveinung Sørbye som leder Aksjonsgruppen Ikke Stjel Sykkelen Min! (AISSM).

– Mange sykkeleiere er ikke flinke nok til å sikre syklene sine. De kjøper dyr sykkel, men billig sykkellås. Det er mulig at forsikringsselskapene i Norge må vurdere krav om FG-godkjente sykkellåser, sier Sørbye.

Det er anslått at registrering i Falck sykkelregister og bruk av FG-godkjent sykkellås til sammen kan halvere risikoen for sykkeltyveri.

– Hvem som helst kan kontrollere en sykkel på sykkelregisterets internettsider og finne ut om den er stjålet. En registrert sykkel er langt vanskeligere å omsette, og sjansen er større for at du får den igjen om uhellet er ute, sier Geir Kamsvåg, leder av Falck sykkelregister.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!