Stang må kjempe

Fabian Stang har lansert seg selv som ordførerkandidat.

Fire av 15 bydelsforeninger vil ha Fabian Stang som Høyres ordførerkandidat. Nordre Aker Høyre vil ha Michael Tetzschner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Dagsavisen har foretatt en ringerunde blant Høyres lokallag og forhørt seg om hvem som er ønsket som partiets ordførerkandidat. Fire av 15 lokallag vil ha Fabian Stang som ordfører. Han har lansert seg selv om som kandidat, og er hittil den eneste som åpent har sagt han ønsker vervet. I kveld har valgkomiteen sitt nest siste møte. Tre bydelsforeninger ønsker tidligere byråd Grete Horntvedt som ordfører. Byråd Merete Agerbak-Jensen, bystyremedlem Toril Fiskerstrand og nestleder i Europabevegelsen, Anne Rygg, er også mulige kandidater.

Etter bydelsforeningenes prøvenomonasjon før jul ble tidligere statsråd Kristin Clemet lansert som en kandidat for valgkomiteen.

– Clemet som ordfører kom som et benkeforslag på nominasjonsmøtet, sier leder i Ullern Høyre, Carl Oscar Pedersen til Dagsavisen.

Clemets mann og tidligere byrådsleder, Michael Tetzschner, er lansert som ordførerkandidat av Nordre Aker Høyre. Advokat Ellen Holager Andenæs er lansert på sikker plass til bystyret.

– Det er et veldig morsomt og spennende navn, men jeg har ikke selv snakket med henne etter at vi sendte inn forslaget til nominasjonskomiteen, sier leder i St. Hanshaugen Høyre, Helge L"Orange.

Innstillingen offentliggjøres innen 26. januar. Valgkomiteen ledes av Høyres nestleder Per-Kristian Foss. Nominasjonsmøtet er 12. februar.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse