ANNONSE
Annonse

Stanset massedumping på grunn av mye støy – nå er arbeidene i gang igjen

Arbeidet fortsetter ved Oset utfartsparkering, med tømming av lass, selv etter at prosjektlederen i forrige uke uttalte i nab.no at dette arbeidet skulle stoppes umiddelbart. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I forrige uke stanset all dumping av stein, sand og jord ved parkeringsplassen på Oset med umiddelbar virkning, på grunn av for mye støy. Men nå er det i full gang igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 11:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: ]Nordre Aker Budstikke har tidligere flere ganger beskrevet Vann- og avløpsetatens store og viktige arbeid på Kjelsås. Veldig gamle vannrør må byttes med nye, og det betyr graving og adkomstproblemer i flere av småveiene i området.

LES OGSÅ: Nå har byråden bestemt seg for hva som skal skje videre med Skar leir

Støymålinger

Det ble nylig foretatt støymålinger, tilknyttet Vann- og avløpsetatens rørarbeid, ved Oset utfartsparkering på Kjelsås, som også fungerer som lagringstomt for masse som graves opp i forbindelse med arbeidene med å skifte rør.

I forrige uke fortalte prosjektleder Bjørn Vessia Både at på grunn av klager og støymålingene, var det bestemt at Vann- og avløpsetaten, ved entreprenør Implenia, skulle frakte massene ut av Kjelsås-området, og til eget deponi øst i Oslo.

LES OGSÅ: Det skal bli et heidundranes arrangement ved Frysja neste fredag og med en god dæsj Dracula!

Oset utfartsparkering - ved Maridalsvannet på Kjelsås. Nå også anleggsplass for Vann- og avløpsetaten, i regi av entreprenør Implenia AS. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Umiddelbar virkning

– Vi har nå tatt en avgjørelse på at vi med umiddelbar virkning skal frakte massene fra rørarbeidet ut av området, og i stedet plassere massene på deponi utenfor området. Som nevnt, støymålingene viser såpass høyt støynivå at vi derfor nå fremover vil frakte massene ut av området, sa Vessia videre.

Bymiljøetaten godkjente i sin tid plassen som deponiplass for Implenia AS, for denne nevnte rørskiftejobben i regi av Vann- og avløpsetaten.

Tømmer fortsatt lass

Men beboere i området har nå kontaktet Nordre Aker Budstikke, viser til saken fra forrige uke, og forteller om at det forstsatt tømmes lastebillass i stor skala ved utfartsparkeringen ved Maridalsvannet.

– Ikke lovet

– Umiddelbar stopp er ikke blitt lovet, normalt er det dessverre vanskelig å gjøre med et anlegg i full drift. Entreprenøren er henstilt om å slutte med massehåndteringen inntil vi får klarhet i støymålingene og hva som er årsaken til støy i de periodene det skal være stille, skriver prosjektleder Bjørn Vessia i en mail til Nordre Aker Budstikke torsdag morgen.

– Støymålingene viser overskridelser i perioder hvor vårt anlegg ikke har vært i drift. Det er 3 pågående anlegg i området og trafikk på Gjøvikbanen i tillegg til annen lokal trafikkstøy. Vårt anlegg har ikke gjort noe ulovlig per dags dato og vår fremdrift er viktig for alle beboerne i området.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med bydelsoverlegen i Nordre Aker. Saken oppdateres.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse