Starter kampanje for norsk julegran

- Viktig at treet blir.

 

I Rotterdam gir de ikke opp kampen om å fortsatt få en julegran fra Oslo hvert år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2014 kl 11:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: En lokal TV-stasjon i Nederland har startet en kampanje for å få Oslo til å fortsette å sende julegran til Rotterdam.

- Vi startet kampanjen fordi vi syntes det er viktig at det norske juletreet blir i Rotterdam, forteller journalist Maarten Timmer i tv-kanalen RTV Rijnmond til NRK.

Bare til London

Bystyrets sekretariat har foreslått at Oslo kommune skal slutte å gi julegran i gave til europeiske byer. I over 50 år har kommunen levert juletre til både Reykjavik, Rotterdam og London, men i år er det bare den engelske hovedstaden som vil få gran fra Norge.

Årsaken til forslaget er at det er for dyrt for å Oslo å gi julegran til tre byer, samt at det menes det er et uheldig miljøsignal å transportere grantrær over store avstander.

Dermed kan det ha vært siste gang da Fabian Stang og Rotterdams viseordfører Hugo de Jonge felte årets gran ved Kjelsås i fjor.

Viktig tradisjon

Men Timmer mener det er viktig å holde tradisjonen ved like.

- Treet er så viktig fordi det har vært en tradisjon siden 1950. Det var store ødeleggelser i Rotterdam etter bombingen under andre verdenskrig, og treet fra Oslo ble gitt i gave for å støtte byen. Det er en fin tradisjon, sier Timmer, som også mener det er et tegn på vennskapet mellom de to havnebyene.

Oslo-ordfører Fabian Stang sier det jobbes med å finne alternative løsninger. Et av forslagene er å gi byen et juletre som er hogget i Belgia eller i områder i nærheten.

Les også: William fikk fotballdrakt fra Rotterdam etter juletrehogging

(ANB-NTB)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse