Stasjonsbyen i rute

Og så var stasjonsby-reguleringen vedtatt av bystyret.

Onsdag 2. april vedtok bystyret reguleringsplanen for stasjonsbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2008 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Onsdag (02.04.) vedtok bystyret reguleringsplanen for stasjonsbyen med 850-900 leiligheter i blokker fra Storo til Sinsen. Prosjektet ligger i Bydel Sagene, men helt på grensen til Nordre Aker.

Innstillingen vedtatt– Bystyret vedtok byutviklingskomiteens innstilling. Ap er glade for at høydene er redusert, at vi får en trafikkavviklingsplan for området, at barnehagedelen er økt, og at det stilles strenge krav til støyskjerming, sier nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Arealreglene og overgang

Stasjonsbyen må derimot ikke følge de nye arealreglene 100 prosent når det gjelder leilighetsfordeling i byggeprosjekter. Det betyr færre store leiligheter.

– Ap beklager at utbyggingen vil bestå av mange små leiligheter. I tillegg synes vi det er synd at det ikke har blitt sikret en overgang fra området mot Muselunden. Det ville bidratt i sterkere grad å binde de to bydelene Nordre Aker og Sagene sammen, mener Tellevik Dahl.

Skoler

– Men selv om ikke rekkefølgebestemmelse ble vedtatt når det gjelder skole, så vedtok bystyret på onsdag ny grunnskole på Sandaker, flytting av Sandaker videregående skole (vgs.) og Grefsen vgs. til Nydalen og utredning av ny ungdomsskole på Grefsen vgs. sitt området.

– Med Grefsen Stasjonsby har bystyret sørget for flere boliger i byen hvor beboerne i større grad kan gå, sykle eller reise kollektivt til og fra jobb, sier Tellevik Dahl.

Fornøyd

Og utbygger Rom Eiendom AS og J.M. Byggholt AS er naturligvis fornøyd med at reguleringsplanen endelig er vedtatt av bystyret.

– Politikerne har gjennom vedtaket, og gjennom sine innlegg i bystyresalen i går, vist en klar og tydelig politisk vilje til å satse på knutepunktsprosjekter og bærekraftig byutvikling. Bystyrets bevisste satsing på miljø og bærekraft er et svært viktig grep for Oslo, og handler om mye mer enn bare Stasjonsbyen, sier prosjektleder Tanja Guettler.

Inspirerende

– Det er med ydmykhet og stolthet vi registrerer at de aller fleste partiene beskriver den foreliggende planen for Stasjonsbyen som et godt og viktig prosjekt for byen. Dette er både inspirerende og motiverende for oss som skal ta prosjektet videre.

– Vi vil nå kontakte velforeningene og Bydel Sagene for å avklare hvordan vi best mulig kan sikre god dialog med våre naboer i tiden som kommer, avslutter Guettler.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse