Stasjonsbyen utsatt

Prosjektleder Tanja Guettler (innfelt) mener utsettelsen i byutviklingskomiteen ikke truer Stasjonsbyen.

Byutviklingskomiteen behandlet Stasjonsbyen onsdag 13. februar, men saken ble utsatt i påvente av nødvendig varsling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2008 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Onsdag 13.02. behandlet byutviklingskomitéen Grefsen stasjonsby-prosjektet. Men saken ble utsatt, fordi Arbeiderpartiets fremlagte forslag om blant annet leilighetsfordeling, må varsles berørte parter før saken igjen kan behandles i komitéen. Når det er gjort vil bystyret gjøre et endelig vedtak i reguleringsplanen for de mange hundre leilighetene fra Storo til Sinsen.

Har forståelse

– Vi som har jobbet mange år med dette har stor forståelse for at politikerne trenger noe mer tid til å behandle de to sakene som er nevnt i vedtaket. Men vi er trygge på at politikerne lander på den beslutningen som tjener byen best, sier prosjektleder for Stajonsbyen, Tanja Guettler.

– En fotgjengerovergang (over t-bane- og jernbanesporene) som beskrevet i vedtaket vil ha færre ulemper enn en undergang, og forslaget er etter vår mening bedre for nærmiljøet, sier Guettler.

Leilighetsfordeling bekymrer

– Men forslag til leilighetsfordeling bekymrer oss, og vi frykter en overetablering av store leiligheter innenfor ett konsentrert område, noe som er til hinder for et ønsket mangfold. Dette er etter vår mening hverken bra for bydelene eller for Stasjonsbyen. Vi mener det finnes fordelingsnøkler som passer bedre for et knutepunktsprosjekt som dette.

– Likevel, vi er glade for at Stasjonsbyen fremdeles er på skinner, sier Guettler.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse