ANNONSE
Annonse

– Statsministeren svartmaler eldreomsorgen

KOMMER MED UTSPILL: Sylvi Listhaug (Frp), byråd for velferd og sosiale tjenester, inviterer sammen med Erling Lae (H) statsminister Jens Stoltenberg (A) til møte i Oslo kommune. Her fra et besøk på Langerud sykehjem, sammen med Camilla Melvold og Vibeke Harr. ARKIVFOTO

– Statsministeren fremstiller det som om sykehjemmene i Oslo nærmest er nedlagt, når sannheten er at sykehjemsdekningen i Oslo ligger godt over landsgjennomsnittet, sier Erling Lae (H) og Sylvi Listhaug (Frp).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2009 kl 11:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Byrådslederen og byråden for velferd og sosiale tjenester inviterer derfor Stoltenberg til Oslo kommune, for at statsministeren skal få se selv.

– Vi vil informere om status, hva vi jobber med og hvilke utfordringer vi har, sier Erling Lae (H) og Sylvi Listhaug (FrP).

– I Oslo har vi god oversikt over tilstanden i eldreomsorgen. Vi foretar jevnlige bruker-, pårørende- og ansatteundersøkelser for å identifisere forbedringspotensialet. Her har andre noe å lære av Oslo, sier Lae og Listhaug.

Bevilger penger

– Vi kan alltid bli bedre, og derfor bevilger vi 200 millioner mer til eldreomsorgen i budsjettet for neste år. Det kommer i tillegg til at det er bevilget over én milliard kroner ekstra til eldreomsorg siden 2006, sier Lae og Listhaug.

Høyre- og Frp-byrådet har innført fritt brukervalg i hjemmetjenesten, fritt sykehjemsvalg og åpnet for konkurranse mellom ulike tilbydere av omsorgstjenester.

– Konkurranse gir bedre resultater og større mangfold i tilbudet, mener de to.

– Forbauset– Vi er forbauset over at landets statsminister velger å henge ut én av landets 430 kommuner, og vil derfor bidra til å øke statsministerens kunnskap om hva Oslo gjør i sektoren. Vi håper statsministeren vil ta seg tid til et møte, slik at han kan stille bedre forberedt til fremtidige debatter om eldreomsorg, avslutter byrådsleder Erling Lae og byrådsleder for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse