Statsministerens sønn banket i blodig russeoppgjør

Satsministerens sønn, Axel Stoltenberg.

Statsministerens sønn, Axel Stoltenberg, skal ha fått bank under det blodige russeslaget på Fornebu i natt, da russebussen Vintage fra Oslo vest ble angrepet av Asker-russ.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2008 kl 12:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Axels Stoltenberg var blant dem som ble banket opp natt til i går, ved sin egen russebuss, Vintage. Her ser vi to av gutta på bussen, Petter Gautnebb (t.v) fra Ullern og Peder Wallentin fra Borgen.

MADSERUD: Fra sikre kilder har Ullern Avis Akersposten fått vite at statsministerens sønn og visepresident i russestyret, Axel Stoltenberg fra Nordberg, var blant de involverte da russebussen Vintage ble angrepet av rasende Asker-russ ved 2-tiden natt til torsdag.

En av bussens medlemmer, Skøyen-gutten Simen Jøraandstad, bekrefter at Stoltenberg ble angrepet like utenfor russebussen.

– Jeg har snakket med ham etterpå, og han slapp unna med blåmerker, sier Jøraandstad til Nordreakerbudstikke.no.

Blodig oppgjør

Det var imidlertid ikke bare statsministerens sønn dette gikk utover. Oppgjøret skjedde mot slutten av russetreffet på Fornebu ved to-tiden natt til i dag, torsdag.

– Vi var i ferd med å forlate russetreffet, da det kom en gjeng russ med balltre og angrep oss, forteller Ullern-russen Petter Gautnebb til Ullern Avis Akersposten. Han mener at minst 30 russ gikk til angrep.

Vi møter tre av bussens medlemmer ved den raserte bussen, der den står på Madserud ved Skøyen.

– Vi prøvde å holde dørene stengt, men rutene ble knust med store steiner, og flere av oss ble truffet, forteller Gautnebb. Han forteller at to av bussens medlemmer måtte innom legevakten etter slaget.

- Axel Stoltenberg var for øvrig ikke blant de to som endte på legevakten, til tross for at han skal ha befunnet seg utenfor bussen og ble banket opp.

Knuffing og bråk

Russeguttene forteller at det har vært knuffing, slåssing og bråk mellom de to bussene de siste par ukene.

– En hos oss fikk knekt nesen av flere Asker-russ forrige helg, og det skjedde i bussen vår, forteller Simen Jøraandstad. Han bekrefter at det har vært, men ingenting i nærheten av det som skjedde i natt.

– Gjorde noen av dere noe mot denne Asker-bussen i natt?

– Vi hørte at noen hadde knust et vindu hos dem, men det var garantert ingen av oss, hevder Jøraandstad.

Knust buss

Torsdag morgen ble brukt til å fjerne det siste av verdifullt utstyr fra den fullstendig raserte bussen. Knust glass ligger overalt, og det er tydelig spor av de store steinene som fremdeles ligger igjen i bussen.

– Dette er helt jævlig, sier Gautnebb. De tre russegutta er bekymret for om de i det hele tatt vil få solgt bussen igjen, etter at de har investert mye penger og tid.

– Hvordan blir 17. mai nå?

– Den blir ikke kjempestor nå. Vi hadde tenkt å rulle med bussen natt til 17. mai, spise russefrokost og rulle videre på 17. mai, sier Jøraandstad.

Stoltenberg har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Saken oppdateres.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse